Takaisin
1.9.2021 klo 22.32

U17-tytöt taipui Tanskalle vuoden ensimmäisessä maaottelussaan

Jaa:

Suomi vastasi ottelun avausmaalista, mutta Tanska nousi tasoihin ja ohi. Ottelu on nähtävissä jälkikäteen täältä

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) pelasi tänään keskiviikkona ensimmäisen maaottelunsa miltei kahteen vuoteen. Eerikkilässä pelattu kamppailu päättyi vierasjoukkue Tanskan 3–1-voittoon.

Suomi siirtyi puolen tunnin pelin jälkeen 1–0-johtoon Elli Seiron päästyä läpiajoon ja viimeisteltyä varmasti. Vieraiden Emilia Asgeirsdottir tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin, ja toisella jaksolla Tanska osui kahdesti – voittomaalin viimeisteli Maja Hagemann ja loppulukemat Asgeirsdottir.

Päävalmentaja Marko Saloranta oli tyytyväinen suojattiensa alkuun, mutta löysi pelistä paljon kehitettävää. Salorannan mukaan Tanska oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa.

– Alussa prässimme toimi hyvin ja saimme pallonriistoja yläalueilla. Toisen jakson loppua kohden meillä alkoi olla vaikeuksia avaamisen kanssa. Avausjaksomme oli ihan kohtuullinen siihen nähden, ettemme ole pelanneet maaotteluita. Toisella jaksolla olimme tosi isoissa vaikeuksissa. Puolustuksemme alkoi rakoilla, ja tanskalaiset käyttivät sen hyväkseen, Saloranta sanoo.

– Täytyy muistaa, että Tanska pelasi kuusi viikkoa sitten neljä hyvätasoista maaottelua. Se näkyi. Ottelun jälkeen lähes kaikki pelaajat totesivat, että tempo sekä kamppailupelaaminen erosivat suuresti sarjapeleistä – osalle kansainvälinen taso tuli vähän shokkina, ja tämän takia on todella tärkeää päästä pelaamaan näitä pelejä.

Valmennustiimi on korostanut joukkueelle vuoden mittaan kansainvälisen tason vaatimuksista, ja Saloranta uskoo, että Tanska-ottelu kirkasti monen pelaajan mielen.

– Maaottelut ovat merkittäviä paitsi joukkueellemme ja yksittäisille pelaajille myös seuroille. Valmentajien on helpompi auttaa pelaajia arjessa, kun vertailukohta löytyy.

Suomi saa paikan revanssiin heti lauantaina, kun maat kohtaavat tuplamaaottelun toisessa osassa. Kyseessä on Pikkuhelmareiden viimeinen maaottelu ennen marraskuun EM-karsintaturnausta, jossa Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan, emäntämaa Portugalin sekä Saksan.

– Lauantaina meillä pelaa paljon uusia pelaajia. Teimme tänään vain pari vaihtoa, mikä oli tarkoituskin. On tärkeää, että pystymme parantamaan lauantain otteluun, mutta tärkeintä on se, mitä pystymme ottamaan mukaan arkeen. Saimme tästä ottelusta paljon infoa, ja käymme erilaisia analyysejä läpi niin joukkueen kuin yksittäisten pelaajien pelistä, Saloranta toteaa.

– Meillä on yhdeksän ja puoli viikkoa aikaa karsintoihin. Vastassa tulee olemaan tosi kovia maita, jotka ovat meille vähintään yhtä kovia mittareita kuin Tanska.

Lauantaina kello 11:00 alkava ottelu näkyy suorana Palloliiton YouTubesta

Suomi – Tanska 1–3 (1–1)
32’ Elli Seiro 1–0
38’ Emilia Asgeirsdottir 1–1
53’ Maja Hagemann 1–2
66’ Asgeirsdottir 1–3

1 Veera Tammi
2 Nelli Kalske (46’ 18 Lotta Kalske)
5 Helmi Perkaus 
7 Julia Schalin
8 Jutta Angeria (C)
9 Elli Seiro
13 Bettina Aho 
14 Sara Arimo 
16 Aino Friman 
17 Elli Mäkipelkola (78’ 10 Ilona Walta)
19 Lilli Halttunen
20 Ida Heikkinen

Vaihdossa:
12 Noa Nastase
23 Pihla Niinistö
3 Ida Vänskä
4 Aura Nyholm
6 Anni Ylä-Mononen
11 Nanna Savolainen
15 Cecilia Ek
21 Olivia Mikkonen
22 Amanda Räisänen