Takaisin
26.10.2017 klo 14.08

U17-tytöt selvään voittoon Maltasta

Jaa:

Katso video

Alle 17-vuotiaiden (2001) tyttöjen maajoukkue avasi voittotilinsä Sloveniassa pelattavassa EM-karsintaturnauksessa. Suomi kaatoi Maltan komeasti 8-1 (3-0). Samalla Suomi varmisti paikkansa vähintään parhaana lohkokolmosena, joka oikeuttaa pääsyn kevään jatkokarsintaan.

Päävalmentaja Marko Saloranta oli tehnyt maalittomaan tasapeliin päättyneen Slovenia-ottelun jälkeen avauskokoonpanoon yhdeksän muutosta. Avausottelussa kapteenina toiminut Nana Yang joutui jäämään kokoonpanosta sivuun sairastumisen vuoksi.

- Meillä on hyvä tilanne, sillä meillä on laadukas pelaajaryhmä ja kenet tahansa tuosta voi heittää kentälle. Meillä on erilaisia pelaajia ja Suomessakin vielä hyviä pelaajia. Nyt kaikki pelaajat ovat aloittaneet jommankumman pelin ja pelaajat vastasivat hyvin huutoon, Saloranta kehui ottelun jälkeen.

Malta oli avausottelussaan pitänyt Italiaa tiukoilla häviten ottelun 1-2, mutta johtaen sitä pitkään. Suomi otti kuitenkin vastustajaltaan luulot heti pois ja otti heti selvän yliotteen ottelusta. Malta ei päässyt ensimmäisen puoliajan yhteenkään kontrolloituun hyökkäykseen Suomen alueelle, kun taas Suomi liikutti palloa hyvin ja loi tilanteita jatkuvasti vastustajan maalille.

Suomen ensimmäinen maali nähtiin vartin kohdalla, kun Jenna Topra syötti laidalta keskelle ja Annika Huhdalla oli helppo työ siirtää pallon verkkoon. Lisää seurasi jo muutama minuutti myöhemmin ja tällä kertaa Huhta syötti Kosolan vapaaksi eikä tämä erehtynyt lähietäisyydeltä. Kolmas maali oli vuorostaan Aino Vuorisen käsialaa, kun Huhta pisti Vuorisen läpi ja hän ampui komeasti takakulmaan.

Toisella puoliajalla käsikirjoitus jatkui samana ja Huhta oli järjestelemässä myös neljättä maalia 48. minuutilla, kun Maltan Nicole Sciberras ohjasi epäonnekseen Huhdan antaman kulmapotkun omaan maaliin. Pari minuuttia taas edellisestä ja Maltan maaliverkko heilui jälleen. Topra rakenteli itselleen väkevästi laukaisupaikan, mutta Maltan maalivahti Zara Zarb torjui laukauksen polvillaan. Pallo kimposi Vuorisen jalkoihin, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Malta sai hieman lohdutusta muutama minuutti myöhemmin, kun Maria Farrugian kaukolaukaus leijaili Anna Koivusen yli maaliin.

72. minuutilla hetkeä aiemmin kentälle tullut Marie Mäkinen sai nimensä maalitilastoihin ensimmäisellä kosketuksellaan. Maaliin teki hienon esityön Dana Leskinen. Pari minuuttia myöhemmin oli Leskisen vuoro onnistua, kun hänen tulinen laukauksensa upposi verkkoon. Leskinen oli lähellä onnistua toistamiseen heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta tällä kertaa hänen yrityksensä kilpistyi tolppaan. Tuomarin antamalla lisäajalla Kaisa Juvonen pääsi vielä kulmapotkusta kaunistelemaan Suomen voittolukemia.

Saloranta oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen.

- Yritimme, että meillä on iso maltti pallon kanssa. Kävimme tarkkaan miten Malta teki pelin Italialle vaikeaksi ja siihen vaikutti sekin, että he menivät siinä ottelussa johtoon. Ei heillä siinäkään pelissä ollut montaakaan paikkaa ja nyt heillä oli 1 vastaan 6 -hyökkäys ja pallo häkkiin. Jos se olisi ollut ensimmäinen maali, niin se olisi varmasti vaikuttanut peliin. Totta kai oli asioita joita olisimme voineet tehdä paremmin, mutta yritimme tehdä niitä asioita joilla tiesimme pystyvämme ratkaisemaan tämän ottelun. Tulos on sen näköinen kuin sen kuuluukin olla. Otimme tärkeimmän, eli selvän voiton, Saloranta ruoti.

Suomi päättää turnauksen sunnuntaina kohtaamalla Italian. Panoksena ottelussa on lohkovoitto.

- Me haluamme voittaa Italian. Meillä oli niin pettyneitä pelaajia ja valmentajia helmikuussa Englannissa, kun kohtasimme Italian. Se peli päättyi 2-2 ja etenkin toinen puoliaika oli ihan kissa-hiiri -leikkiä ja oli ajan kysymys milloin ratkaisemme pelin, mutta sitten he tekivät vähän halvan maalin siihen loppuun ja voitimme lopulta rankkareilla. Olimme niin paljon parempia siinä pelissä. Nyt kaikki alkaa tietenkin alusta, mutta ainakin pelaajat tietävät, että voimme voittaa sen pelin ja meidän pitää pelata paremmin kuin Sloveniaa vastaan. Tasomme riittää siihen, että voimme ottaa Italialta kolme pistettä ja voittaa tämän lohkon.

Suomi-Malta 8-1 (3-0)
15. 1-0 Annika Huhta
18. 2-0 Katariina Kosola
37. 3-0 Aino Vuorinen
48. 4-0 Oma maali
51. 5-0 Vuorinen
54. 5-1 Maria Farrugia
72. 6-1 Marie Mäkinen
74. 7-1 Dana Leskinen
80+2. 8-1 Kaisa Juvonen

Suomen kokoonpano:
Anna Koivunen
Jenna Topra ->> 52. Dana Leskinen
Kaisa Juvonen
Julia Rytkönen
Oona Siren ->> 58. Vilma Koivisto
Tuuli Enkkilä (c)
Aino Vuorinen
Annika Huhta
Katariina Kosola ->> 71. Marie Mäkinen
Alisa Hokkanen
Eerika Appelqvist

Vaihdossa:
Emma Immonen
Joanna Tynnilä
Emma Varmanen
Jenni Kantanen
Emmi Siren

Ei kokoonpanossa:
Nana Yang