Takaisin
2.3.2020 klo 21.42

U17-tytöt nimetty maaliskuun Ruotsi-otteluihin

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä maaliskuun puolenvälin jälkeen ja kohtaa kaksoismaaottelussa Ruotsin.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt maaotteluleirille 20 pelaajan ryhmän ja odottaa hyvää mittaria. Ruotsi emännöi ikäluokan EM-lopputurnausta toukokuussa ja on valmistautunut kotikisoihin huolella.

- Ruotsi on pelannut paljon ja he ovat varmasti aika valmis joukkue jo nyt, kun lopputurnaukseen on kuitenkin enää kaksi kuukautta. Kovat ottelut ovat varmasti tulossa, Saloranta ennakoi.

Suomen tie EM-karsinnoissa päättyi pettymykseen jo syksyllä, mutta edistymiseen sen jälkeen Saloranta on tyytyväinen.

- Tammikuun leirillä meillä oli paljon ensikertalaisia ja se oli tosi positiivinen ja onnistunut tapahtuma. On kiva nähdä, miten siitä nyt pääsemme jatkamaan. Lähdemme edistämään niitä asioita, joita tammikuun leirillä pystyimme jo parantamaan. Toisaalta puolustuspelaamista ja toisaalta hyökkäyspelaamista sekä nopeiden että pitkien hyökkäysten osalta.

Tammikuun leirin kautta joukkueeseen ponnistaa myös kaksi uutta pelaajaa, joilla on molemmilla edessään nyt ensimmäiset maaottelut.

- HJK:n Sara Sirma oli valittu jo marraskuussa, mutta joutui jäämään sairastumisen takia pois. Nyt tammikuussa hän oli ensi kertaa mukana samoin kuin Ilveksen Laura Ojala. Kumpikin saa maajoukkuedebyyttinsä ja on sen hyvin myös ansainnut, Saloranta sanoo.

Suomella ei EM-karsintojen päättymisen takia ole kovinkaan tiivis ohjelma tänä vuonna. Ikäluokan seuraavat karsinnat alkavat vasta 19-vuotiaissa syksyllä 2021.

- Senkin takia oli tosi hienoa, että saimme nämä ottelut tähän ja pystymme ylläpitämään kansainvälistä tuntumaa, mikä on tosi tärkeää, Saloranta painottaa.

- Ruotsi tietysti on hyvin tuttu vastus ja olemme saaneet eri ikäluokissa heitä vastaan hyviä tuloksia. He valmistautuvat kotikisoihin, mutta totta kai mekin lähdemme pelaamaan tuloksesta, kuten aina kun Suomi-paita päälle vedetään.

Ottelut:
Ke 18.3. klo 17.00 Suomi – Ruotsi, Eerikkilä halli
Pe 20.3. klo 12.00 Suomi – Ruotsi, Eerikkilä halli

Joukkue 
Sonja Ferm PK-35
Lilja Niiranen ONS
Tea Heininen HFA
Emma Korkalainen HFA
Linda Räisänen HJK
Ada Lindroth HJK
Nelli Husu PU-62
Sofia Laine Ilves
Laura Hillberg HJK
Armi Heikkilä Ilves
Sonja Hillberg HJK
Laura Ojala Ilves
Hilkka Koskinen Ilves
Eveliina Heinonen TPS
Wilma Forsblom PK-35 Vantaa
Aada Nurmi HFA
Anna-Stina Simonen KuPS
Viivi Ollonqvist TPS
Sara Sirma HJK
Ella Koivu EBK