Takaisin
14.11.2017 klo 14.47

U17-tytöt nimetty leirille ja Saksa-otteluun

Jaa:

Alle 17-vuotiaiden (2001) tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä marraskuun viimeisellä viikolla ja kohtaa leirin aikana maaottelussa Saksan.

Eerikkilään nimetty ryhmä koostuu pitkälti syksyn EM-karsinnassa jatkopaikan varmistaneista pelaajista, mutta muutama muutoskin joukkueessa on. Karsinnoissa mukana olleet vuotta nuoremman ikäluokan pelaajat ovat nyt oman ikäluokkansa kanssa ja mukana on vain 01-syntyneitä pelaajia.

- Nea Silvola on viimeksi ollut mukana helmikuussa ja palaa nyt pitkän tauon ja polvivamman jälkeen. Heta Olmala ei myöskään ollut karsinnoissa, mutta on nyt taas mukana. Lisäksi kolmantena maalivahtina on Hanna Sherazer, joka oli ensi kertaa mukana leirillä ennen karsintoja, päävalmentaja Marko Saloranta taustoittaa.

Leiri on tärkeä osa valmistautumista kohti ensi kevään EM-jatkokarsintaa ja sen ehdottomana helmenä Euroopan rankingin ykkösmaan Saksan kohtaaminen leirin yhteydessä pelattavassa maaottelussa.

- Kyllähän se kruunaa kauden. Olemme kohdanneet Euroopan rankingissa sijoilla 2., 3., 5., 6. ja 8. olevat maat tänä vuonna ja nyt vielä saadaan ykkönenkin vastaan. Tämä on hieno juttu ja meille mahtava mittari, Saloranta sanoo.

Saksan saaminen vastustajaksi Suomeen ei ole ihan jokapäiväinen asia ja Saloranta näkee sen johtuvan lähinnä kahdesta syystä.

- Toinen on varmasti se, että meillä on tarjota huippuolosuhteet Eerikkilässä ja toinen se, että me olemme tämän ikäluokan kanssa osoittaneet pärjäävämme kaikkia huippumaita vastaan. 

- Saksaa ei ihan helposti tällaiseen otteluun saa, joten toivon että paikalle tulee mahdollisimman paljon seuravalmentajiakin katsomaan, kun tällainen tilaisuus kerran on.

Ottelu 
Keskiviikkona 29.11. klo 17.00 Suomi – Saksa Eerikkilä-halli
Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Huuhkaja-TV:stä >>

Joukkue leirille
Emma Immonen PK-35 Vantaa
Anna Koivunen TPS
Hanna Sherazer Ilves
Julia Rytkönen Ilves
Joanna Tynnilä TiPS
Kaisa Juvonen Ilves
Nea Silvola HJK
Eerika Appelqvist FC Honka
Nana Yang FC Honka
Alisa Hokkanen PU-62
Emmi Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves
Oona Siren TiPS
Katariina Kosola HJS
Marie Mäkinen PK-35
Heta Olmala ONS
Emma Varmanen HJK
Aino Vuorinen FC Honka
Jenna Topra TiPS
Dana Leskinen TSG 1899 Hoffenheim
Jenni Kantanen TPV