Takaisin
7.10.2017 klo 20.30

U17-tytöt nimetty EM-karsintaturnaukseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Suomen osalta syksyn viimeinen EM-karsintaturnaus on edessä lokakuun lopulla kun U17-tyttöjen (2001) maajoukkue matkaa Sloveniaan tavoittelemaan jatkokarsintapaikkaa.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt joukkueensa EM-karsintaturnaukseen ja sanoo valintojen olleen positiivisessa mielessä erittäin vaikeita.

- Vielä aamulla ennen joukkueen lyömistä lukkoon pidimme puhelinpalaveria valmentajien kesken. Meillä on nyt todella hyvä tilanne, mikä on siinä mielessä ikäväkin, että erittäin hyviä pelaajia jää nyt ryhmän ulkopuolelle, Saloranta kertoo.

Vastaan karsintaturnauksessa asettuvat emäntämaa Slovenian lisäksi Malta ja Italia.

- Slovenia ja Italia on varsinkin tutkittu tarkkaan ja Italiaa vastaa pelasimmekin alkukeväällä. Pystyimme nyt soveltamaan valintoja vähän vastustajien mukaan ja miettimään minkä tyyppisiä pelaajia juuri näitä vastustajia vastaan tarvitsemme, Saloranta valottaa.

Uusina pelaajina mukana ovat syyskuun leirillä ensi kertaa joukkueen kanssa ollut FC Hongan Eerika Appelqvist sekä vuotta nuorempaan ikäluokkaan kuuluva HJK:n Annika Huhta.

- Heillä nyt ensimmäiset maaottelut tässä ikäluokassa tulevat suoraan karsinnoissa, Saloranta toteaa.

- Lisäksi Emma Varmanen on taas terveenä ja palaa joukkueeseen. Terveystilanne meillä on kaikkineen hyvä ja kilpailu sen myötä entistä kovempaa.

Kotimaan sarjakausi alkaa olla takana ja aikaa lähtöön kohti Sloveniaa on kaksi viikkoa. Tätä Saloranta ei kuitenkaan pidä ongelmana.

- Seurojen ja talenttivalmentajien kanssa on keskusteltu ja pyritty joka pelaajalle tekemään mahdollisimman yksilöllinen ohjelma näille viikoille. Täytyy tosiaan nostaa hattua seuroille, osa on ollut valmis jatkamaan harjoituksiaan ja osalla pelaajista on mahdollisuus päästä harjoittelemaan poikien kanssa. Ilmapiiri seuroissa on todella hyvä, Saloranta kiittelee.

- Toisaalta on ihan hyväkin, että emme lähde turnaukseen suoraan seurajoukkuepeleistä. Taukoa on sopivasti, ei liian pitkään.

EM-jatkokarsintaan etenee karsintaturnauksen kaksi parasta maata suoraan ja lisäksi 11 karsintalohkon viisi parasta lohkokolmosta. Lopputurnaukseen ensi toukokuussa pääsee emäntämaa Liettuan ohella jatkokarsinnan kautta seitsemän maata.

Ottelut EM-karsintaturnauksessa (paikallista aikaa):
Ma 23.10. klo 15.00 Slovenia – Suomi NNC Brdo, Kranj
To 26.10. klo 11.30 Suomi – Malta NNC Brdo, Kranj
Su 29.10. klo 15.00 Suomi – Italia Sportni Stadion Kranj, Kranj

Pelaajat EM-karsintaan
Emma Immonen PK-35 Vantaa
Anna Koivunen TPS
Julia Rytkönen Ilves
Joanna Tynnilä TiPS
Kaisa Juvonen Ilves
Eerika Appelqvist FC Honka
Nana Yang FC Honka
Alisa Hokkanen PU-62
Emmi Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves
Oona Siren TiPS
Vilma Koivisto RoPS
Katariina Kosola HJS
Marie Mäkinen PK-35
Annika Huhta HJK
Emma Varmanen HJK
Aino Vuorinen FC Honka
Jenna Topra TiPS
Dana Leskinen TSG 1899 Hoffenheim
Jenni Kantanen TPV