Takaisin
12.9.2018 klo 20.36

U17-tytöt kärsivät tappion Tanskalle

Jaa:

U17-tytöt (2002) kärsivät tuplamaaottelun ensimmäisessä osassa Tanskalle 0-2 (0-0)-tappion.

Joukkueet olivat kohdanneet toisensa edellisen kerran heinäkuun alussa avoimessa PM-turnauksessa. Tuolloin Tanska vei voiton 5-3-lukemin. Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan keskiviikon ottelun taso ei noussut yhtä korkealle kuin tuolloin.

 

Suomi loi muutamia paikkoja avauspuolikkaalla. Aivan alussa Riikka Lilja tarjoili pallon maalivahdin ja toppareiden väliin. Viivi Kortelainen ei kuitenkaan aivan päässyt yrittämään viimeistelyä. Maalintekoa pääsi yrittämään Ria Karjalainen, mutta tuloksetta.

 

- Kokonaisuutena jäimme aika kauas siitä, mihin meidän pitää yltää. Voitto oli Tanskalle ansaittu. Pystyimme ensimmäisellä puoliajalla vielä tuottamaan maalintekopaikkoja ja avaamaan peliä, vaikkakaan emme kovin hyvin, luotsi kommentoi.

 

- Menetimme palloa liian helposti. Ensimmäisellä puoliajalla saimme vielä muutamia prässejä, mutta kaiken kaikkiaan he pystyivät murtamaan puolustustamme liian helposti sekä ylempänä kenttää että viimeisellä kolmanneksella. Suorituksemme oli pettymys.

 

Tanska teki maalinsa viimeisen vartin aikana, mutta loi hyviä paikkoja jo aiemmin. Mathilde Carstens yllätti hieman ulkona maalistaan olleen Aino-Kaisa Kainulaisen nostamalla pallon hänen ylitseen ja verkon perukoille 76. minuutilla. Sofie Lundgaard sinetöi loppulukemat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

 

- Positiivisina asioina nostaisin esille Suvihelmi Oksasen pelin topparina, hän onnistui erittäin hyvin. Aada Nurmi teki ensimmäisessä maaottelussaan ison määrän töitä ja oli hyvä. 

 

- Nämä ottelut ovat meille todella arvokkaita. Näemme millainen taso on, emme voi elää missään kuvitelmissa. Nämä ottelut antavat pelaajien arkeen paljon. Tiedän, että tämä joukkue pystyy olemaan parempi monella pelin osa-alueella. 

 

Suomi ja Tanska kohtaavat toistamiseen perjantaina kello 13. UEFA on tehnyt sääntömuutoksen ja tänä vuonna alle 17-vuotiaat pelaavat ensimmäistä kertaa karsinnoissa täyden 90-minuuttisen peliajan. 

 

- Me pystymme pelaamaan paljon paremmin, vaikka Tanskalla onkin hyvä joukkue. Jouduimme tänään puolustamaan pidempiä pätkiä, kun menetimme palloja niin helposti. Meidän joukkue ei ole fyysisesti aivan niin hyvä kuin vaikka vuonna 2001 syntyneet, joten meidän on pidentyneen peliajankin vuoksi pakko pystyä pitämään palloa enemmän. Haluamme määrittää pelin ryhtmiä enemmän.

 

- Harjoittelemme torstaina, mutta erittäin kevyesti. Kuulin juuri fysioilta, että peli oli pelaajille kova. Tempo oli paljon kovempi kuin heidän arkisissa peleissä seurajoukkueissa. Perjantaista tulee tiukka ottelu. Katsomme tarkkaan millaisella kokoonpanolla siihen pääsemme. Kenenkään terveyden kanssa ei oteta riskejä.

 

Keskiviikkona nähtiin kolme maajoukkuedebytanttia. Aada Nurmi oli avauksessa ja Wilma Forsblom sekä Minttu Ylikraka tulivat sisään vaihdosta. Helmi Vapolan vuoro on perjantaina. 

 

 

 

Suomi-Tanska 0-2 (0-0)

76’ 0-1 Mathilde Carstens

85’ 0-2 Sofie Lundgaard

 

Suomen kokoonpano:

12 Aino-Kaisa Kainulainen 

2 Inari Salo

4 Suvihelmi Oksanen 

5 Ella Burton 

6 Vilma Koivisto (C)

9 Ria Karjalainen ->> 19. 19 Jessica So 

10 Viivi Kortelainen ->> 69. 20 Wilma Forsblom

14 Aada Nurmi 

15 Iida Laine ->> 85. 13 Minttu Ylikraka 

16 Riikka Lilja 

18 Noora Hämäläinen ->> 69. 7 Iida Mykkänen 

 

Vaihdossa:

1 Ella Kelloniemi 

3 Alina Koulik

8 Ilona Anttonen 

11 Vivi Vuorio 

17 Helmi Vapola