Takaisin
16.11.2018 klo 23.09

U17-tytöt kärsivät tappion Ghanalle

Jaa:

U17-tytöt joutuivat myöntämään Ghanan MM-kisojen toisessa ottelussaan paremmakseen 3-1 (2-0)-lukemin. Suomen maalin teki Jenni Kantanen.

Ghana sai otteluun unelma-alun. Suomi epäonnistui purussa 16-alueella ja pallo ajautui Millot Pokuaalle, joka laukoi heti 1-0-lukemat. Lisää jobin postia tuli vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Ghanalaispelaaja keskitti oikealta ja löysi maalin edestä Mukarama Abdulain, joka puski etukulmaan 2-0-osuman.

 

Suomi loi muutamia lupaavia hyökkäyksiä, mutta kunnon tekopaikoille pääsy oli vaikeaa. Toiselle puoliajalle Suomi tuli sisuuntuneena. Emmi Siren laukoi Aino Vuorisen hyvästä esityöstä, mutta maalivahti Grace Buoadu torjui.

 

Katariina Kosola laukoi keskeltä, mutta hieman ohi. Anna Koivunen esitti huipputorjunnan toisessa päässä vajaan tunnin kohdalla, kun ghanalaiset pääsivät läpiajoon. Pian tämän jälkeen pallo kävi Suomen maalin ylärimassa.

 

Viimeiseen varttiin nähtiin paljon tapahtumia. Juuri vaihdosta sisään tullut Vilma Koivisto laukoi tulisesti 75. minuutilla. Maalivahti torjui, mutta pudotti pallon eteensä. Jenni Kantanen ehti terävimmin jatkopalloon ja teki Suomen avausmaalin kisoissa.

 

Kantanen oli iskeä toisen heti perään. Annika Huhta tarjoili kulman ja maalilla oli hässäkää. Ghanalaispelaaja purki Kantasen laukauksen maaliviivalta. Kaisa Juvonen nousi topparin tontiltaan läpi kentän, mutta laukoi yli maalin.

 

Grace Animah antoi 86. minuutilla vapaapotkun oikealta ja maalille kiertävä keskitys yllätti täysin Koivusen. Pallo painui maaliin ja Ghana siirtyi 3-1-johtoon. Suomi ei lannistunut vaan rakensi heti perään hyvän paikan. Huhdan viimeistely-yritys vain kesti 16-alueella hieman liian kauan. Suomi haki kavennusta vielä vapaapotkulla, mutta 1-3-lukemat säilyivät tulostaululla.

 

- Vastustaja oli vaarallinen ensimmäisellä puoliajalla ja me taas olimme osittain varovaisia. Meillä oli kuitenkin paikkamme toisella puoliajalla ja olisimme ehkä ansainneet vähän ennemmän, päävalmentaja Marko Saloranta ruoti Ylen haastattelussa.

 

- Nostimme tasoamme toiselle puoliajalle ja olimme paljon lähempänä sitä joukkuetta, millainen pystymme olla. Pelaajat eivät jättäneet kentälle mitään kun he kävelivät koppiin. Siinä on kaksi asiaa mitä enempää en voi pelaajilta pyytää. Mikään ei jäänyt kaivelemaan, vaikka tulos on raaka. Ghana oli todella tehokas boksissa.

 

Suomen jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä. Mikäli Uruguay ei onnistu yöllä Suomen aikaa voittamaan Uutta-Seelantia, pelaa Suomi kisojen viimeisen ottelunsa tiistaina.

 

- Olen pelaajistamme äärettömän ylpeä. Kenenkään ei tarvitse varmasti koti-Suomessa hävetä näiden pelaajien puolesta, liikuttunut luotsi totesi.

 

- Toivottavasti saamme ystävältämme Uruguaylta apuja ja meidän unelma säilyy hengissä. Kävi niin tai näin, niin voitte olla varmoja, että lataamme kaiken mitä on viimeiseen peliin. Haluamme siitä voiton.

 

Suomi kohtaa lohkovaiheen viimeisessä pelissään emäntämaa Uruguayn tiistaina klo 22.

 

Suomi-Ghana 1-3 (0-2)

6’ 0-1 Millot Pokuaa

13’ 0-2 Mukarama Abdulai

75’ 1-2 Jenni Kantanen

86’ 1-3 Grace Animah

 

Suomen kokoonpano:

12 Anna Koivunen 

2 Joanna Tynnilä

4 Kaisa Juvonen   

6 Nana Yang (v)

8 Oona Siren  ->> 73. 17 Vilma Koivisto 

10 Tuuli Enkkilä  (C)

13 Emmi Siren

14 Aino Vuorinen ->> 83. 3 Jenna Topra

15 Annika Huhta

18 Katariina Kosola

20 Dana Leskinen ->> 51. 11 Jenni Kantanen 

 

Vaihdossa:

1 Emma Immonen 

7 Nea Silvola 

9 Alisa Hokkanen 

16 Julia Sainio 

19 Heta Olmala

21 Fanny Söderström