Takaisin
6.7.2018 klo 19.24

U17-tytöt kärsivät niukan tappion Hollannille

Jaa:

U17-tytöt kärsivät Hollannille avoimen PM-turnauksen lohkovaiheen päätöspelissään 0-1-tappion. Sijoitusottelut pelataan sunnuntaina.

Turnauksen taso on ollut kova, eikä Suomi olen onnistunut avaamaan pistetiliään. Aiemmissa peleissä voitot veivät Tanska ja Norja.

 

- Olemme pystyneet kaikissa turnauksen peleissä hallitsemaan palloa enemmän kuin vastustaja, niin tänäänkin. Mutta olemme joutuneet tekemään enemmän vaihtoja kuin haluaisimme, koska emme ole jaksaneet tarpeeksi hyvin. Nämä ovat todella kovia pelejä, jotka ovat meille tärkeitä, päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi.

 

- Tämä on selkeästi kovempi turnaus kuin Baltic cup ja näistä joukkueista on todennäköisesti neljästä viiteen ensi vuoden EM-kisoissa. Olemme pysyneet pelillisesti hyvin mukana. Tavoitteemme oli pysyä kolmessa vaihdossa per ottelu, vaikka enemmän saa toki tehdä, mutta emme pystyneet siihen. Jos haluamme pärjätä fyysisesti paremmin EM-karsinnoissa, niin pitää vain laittaa työrukkaset käteen.

 

Ensimmäisen puoliajan paras paikka osui 20. minuutille, kun Ria Karjalainen täräytti pallon ylärimaan. Suomella oli lisäksi muutamia puolittaisia paikkoja, mutta enempää ei ollut vastustajallakaan. 

 

Bodil van den Heuvel laukoi Hollannin ainokaisen toisella puoliajalla. Suomi oli lähellä tasoitusta 70. minuutin tienoilla, mutta Maj Barck laukoi pallon ylärimaan. Hollanti oli toisella 40-minuuttisella vaarallinen vastaiskuista, muttei kyennet tekemään lisämaaleja.

 

- Olemme onnistuneet tietyissä pelillisissä asioissa jopa paremmin kuin odotin. Vastaavasti olisin toivunut, että olisimme jaksaneet kovassa tempossa vähän paremmin. Nostaisin esille Vilma Koiviston, joka on pelannut jälleen erinomaisen turnauksen. Hän oli tänään kentän paras, molemmat joukkueet mukaan lukien. Hän tekee huimasti töitä joukkueelle ja on esimerkki monelle, luotsi kehui.

 

Suomi päättää turnauksen sunnuntaina klo 11 sijoitusotteluun Englantia vastaan.

 

Tilastot ottelusta tulossa..

 

Suomen avaus:
12 Aino-Kaisa Kainulainen JyPK
2 Inari Salo ONS
4 Suvihelmi Oksanen KaaPo
6 Vilma Koivisto Piteå IF (C)
7 Veera Hellman PKKU
9 Alina Koulik Pallo-Iirot
13 Iida Mykkänen Ilves
16 Noora Hämäläinen Ilves
17 Maj Barck PK-35
18 Ria Karjalainen NuPS
19 Jessica So Ilves

Vaihdossa:
1 Ella Kelloniemi PKKU
8 Iida Laine FC Honka
10 Ilona Anttonen KaaPo
11 Tiia Pohjanen ONS
14 Vivi Vuorio FC Honka
15 Riikka Lilja JyPK
20 Viivi Kortelainen Pallokissat

Ei kokoonpanossa:
3 Susanna Sipilä ONS
5 Ella Burton PK-35