Takaisin
9.5.2018 klo 19.04

U17-tytöt kärsivät karvaan tappion Saksalle

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

Suomi kärsi EM-lopputurnauksen avausottelussaan mitä karvaimman tappion Saksalle. Hallitseva mestari iski 2-1-voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

 

Saksa aloitti vahvasti, mutta Suomi puolusti uhrautuvasti ja haastoi vastustajaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Suomen maalivahti Anna Koivunen otti ensimmäisellä jaksolla muutamia loistotorjuntoja ja tauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Saksa oli hyökkäyksissään äärimmäisen vaarallinen, mutta se oli Suomi ja Aino Vuorinen, joka onnistui ensimmäisenä maalinteossa 53. minuutin kohdalla Saksan kenttätasapainon pettäessä.

Saksan rynnistys kuitenkin palkittiin 71. minuutin kohdalla, kun jatkuvasti vaarallinen Shekiera Martinez viimeisteli kavennuksen. Väkivahva Martinez onnistui toistamiseen 80. minuutin kohdalla kulman jälkitilanteesta. 

- Tulos on kova isku, koska menetimme johdon lopussa. Me lähdimme rohkeasti voittamaan Saksaa, ja se tarkoittaa, että silloin myös sattuu kovaa, kun palkintoa ei tule. Olen silti äärimmäisen ylpeä pelaajista, sillä he antautuivat pelaamaan voitosta, Suomen pettynyt päävalmentaja Marko Saloranta sanoi.

Suomi oli valmistautunut Saksan kohtaamiseen huolellisesti.

- Mikään heidän pelissään ei yllättänyt. Saksalta tuli myös respektiä sille, miten joukkueemme on matkan varrella pelannut. He ottivat esimerkiksi Tuuli Enkkilän pelaajavartiointiin, mutta olimme valmistautuneet myös siihen, Saloranta kertoi.

Päävalmentaja harmitteli tilanteita, mistä Saksan maalit syntyivät.

- Ensimmäisessä maalissa toppari Kaisa Juvonen makasi kentän pinnassa ja toinen tuli kulman jälkitilanteesta, kun paras pääpelaajamme Juvonen oli joutunut siirtymään sivuun. Muuten onnistuimme boksin puolustamisessa hyvin.

Pettymys raastoi päävalmentajaa, mutta hän löysi Suomen pelistä paljon hyvää. 

- Joukkue teki valtavan työmäärään. Kun pelataan Euroopan ykkösjoukkuetta vastaan, se vaatii maalivahdilta paria isoa koppia ja Anna Koivunen teki sen. Yksittäisissä tilanteissa emme onnistuneet täydellisesti, mikä on toisaalta ymmärrettävää näin kovassa paikassa nuorelta joukkueelta, mutta meillä on rima korkealla ja siksi se kaivelee.

Saksa oli Salorannan mukaan tehnyt omat kotiläksynsä Suomen pelaamisen suhteen hyvin. 

- Viiden pelaajan puolustuslinja aiheutti meille uuden tilanteen. Me tiesimme, että heidän selustansa on haavoittuva ja pääsimmekin sinne, mutta meidän olisi ehkä pitänyt pyrkiä sinne vieläkin enemmän.

- Karmaiseva tuo tappio on, mutta ei voi kuin nostaa hattua joukkueelle. Pelissä oli niin paljon asioita, joita halusimme ja joukkue pystyi toteuttamaan niitä. Joukkue meni kentälle pelaamaan arvokisaottelun voitosta, ja pettymys on sen mukainen, Saloranta sanoi.

Suomi kohtaa ensi lauantaina 12. toukokuuta Liettuan, joka kärsi omassa avauspelissään peräti 0-9-tappion Hollannille.

- Meillä on nyt Liettuaan nähden kaksi tuntia palaututumisetua, ja se etu meidän pitää hyödyntää. Me olemme harjoitelleet tätä puolitoista vuotta, ja meidän pelaajat pystyvät siihen. Liettuaa vastaan tarvitsemme hyvän tuloksen ja sen myös teemme, Saloranta totesi. 

Koosteen löydät artikkelikuvan kautta.

Suomi-Saksa 1-2 (0-0)
53’ 1-0 Aino Vuorinen

71’ 1-1 Shekiera Martinez

80’ 1-2 Shekiera Martinez

 

Suomen kokoonpano:

12 Anna Koivunen 

2 Joanna Tynnilä 

3 Jenna Topra ->> 80. 11 Jenni Kantanen

4 Kaisa Juvonen ->> 79. 21 Eerika Appelqvist 

6 Nana Yang 

8 Oona Siren

10 Tuuli Enkkilä  (C) 

13 Emmi Siren  

14 Aino Vuorinen 

15 Annika Huhta ->> 66. 17 Vilma Koivisto 

18 Katariina Kosola 

 

Vaihdossa:

1 Emma Immonen

5 Ella Pesonen

9 Emma Varmanen

16 Alma Forsten

19 Heta Olmala

20 Dana Leskinen