Takaisin
18.5.2018 klo 21.00

U17-tytöt kärsivät EM-välierässä niukan tappion

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-tytöt kärsivät EM-välierässä 0-1-tappion Espanjalle. Suomi pelaa näin ollen maanantaina Englantia vastaan kolmannesta paikasta Uruguayssa marraskuussa järjestettäviin MM-kisoihin.

Suomen päävalmentaja Marko Saloranta puhui heti ottelun päätyttyä joukkueelleen.

 

- Tämä oli pettymys ja nyt saa olla surullinen, mutta tavoite on vielä saavutettavissa. Maanantaina pelaamme Englantia vastaan pääsystä Uruguayn MM-kisoihin.

 

Pikaisesti hotellilla ruokailtuaan Suomen valmennustiimi avasi tietokoneensa palaverihuoneessa ja ryhtyi töihin. Videoanalyytikko Mauri Heinosella oli jo Espanja-ottelun videoklipit valmiina Marko Salorannan ja maalivahtivalmentaja Eemeli Reposen käyttöön. Jonne Kunnas teki työtä Suomen tulevan vastustajan Englannin pelin parissa.

 

- Harmittaa ettemme päässeet pelissä omalle tasollemme, emmekä yltäneet parhaaseen suoritukseemme. Espanja on loistava joukkue, ja jouduimme juoksemaan pitkiä jaksoja ilman pallo, Saloranta totesi pettyneenä.

 

- Teimme pakottamattomia virheitä normaalia enemmän. Silloin kierre Espanjan kaltaista pallonhallintajoukkuetta vastaan on, että juokset taas seuraavat minuutit ilman palloa, ja se kertautui lopussa. Väsähdimme, päävalmentaja sanoi.

 

Suomen maalivahti Anna Koivunen torjui 39. minuutilla näyttävästi Espanjan Arana Montesin rangaistuslaukauksen. Saloranta kiitti pelaajiaan uhrautuvasta puolustuspelaamisesta.

 

- Fakta kuitenkin on, että todennäköisyys virheeseen kasvaa, jos joudut noin paljon olemaan matsin aikana ilman palloa.

 

Tappion myötä Suomi pelaa maanantaina Englantia vastaan kolmannesta paikasta Uruguayssa marraskuussa järjestettäviin MM-kisoihin. Turnauksen finaalissa pelaavat Espanja ja peräti 8-0-lukemin Englannin omassa välierässään voittanut Saksa.

 

- Nyt kilpailemme Englannin kanssa, kumpi onnistuu fyysisessä ja henkisessä palautumisessa tappion jälkeen paremmin. Olemme jo viimeistelyleirillä pohtineet joukkueen kanssa reagointia turnauksen aikaisiin mahdollisiin käänteisiin, Saloranta kertoi.

 

- Pokaalista emme EM-kisoissa enää taistele, mutta maanantai on Suomelle historiallinen mahdollisuus lunastaa MM-kisapaikka. Meillä on iso voitto otettavana.

 

EM-turnauksen kolme parasta joukkuetta etenevät marraskuussa Uruguayssa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin.

 

Lue kisauutiset ja tilastot UEFA:n sivuilta.

 

Espanja-Suomi 1-0 (0-0)
52’ 1-0 Eva Maria Navarro

 

Suomen kokoonpano

12 Anna Koivunen (v)

2 Joanna Tynnilä 

3 Jenna Topra ->> 41. 11 Jenni Kantanen

4 Kaisa Juvonen 

6 Nana Yang 

8 Oona Siren

10 Tuuli Enkkilä  (C) 

13 Emmi Siren (v) ->> 64. 20 Dana Leskinen   

14 Aino Vuorinen 

15 Annika Huhta 

18 Katariina Kosola ->> 56. 17 Vilma Koivisto 

 

Vaihdossa:

1 Emma Immonen

5 Ella Pesonen

9 Emma Varmanen

16 Alma Forsten

19 Heta Olmala

21 Eerika Appelqvist