Takaisin
26.10.2019 klo 17.05

U17-tytöt kärsi tappion Itävallalle - tuloksena lohkon kolmas sija

Jaa:

U17-tytöt (2003) kärsivät EM-alkukarsintojen päätöspelissään Itävallalle 0-3-tappion.

Suomi avasi miniturnauksen voittamalla Viron 5-1, mutta hävisi sen jälkeen Slovakialle samoin lukemin. 

 

Lohkon voitti Itävalta, toinen oli Slovakia, kolmas Suomi ja neljäs Viro. Marko Salorannan suojatit eivät näin ollen edenneet kevään EM-jatkokarsintaan.

Suomi tuli lauantain otteluun huomattavasti paremmalla ilmeellä kuin keskiviikkona Slovakiaa vastaan. Itävalta loi kuitenkin ottelun ensimmäiset maalipaikat Suomen virheistä ja pallonmenetyksestä omalla alueella ja Patricia Pfanner pääsi siirtämään Itävallan johtoon.

Itävallan toisen maalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen pamautti vapaapotkusta 25 metristä aivan tolpan juureen Julia Magerl. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pystyi painamaan peliä Itävallan päätyyn. Pari minuuttia ennen taukoa Suomi juhli jo kavennusta, mutta loppu oli pystyssä paitsion merkiksi.

- Ei se ollut paitsio, ei lähellekään, mutta näitä nyt sattuu aina. Pelissä olimme kuitenkin hyvin mukana ja lähdimme toiselle jaksolle hyökkäämään vielä rohkeammin, päävalmentaja Marko Saloranta kertoi.

Suomi saikin painopisteen siirrettyä Itävallan kenttäpuoliskolle ja vastustaja tyytyi rikkomaan peliä ja iskemään vastaiskuilla kun niihin tilanne aukesi. Suomen painostus ei kuitenkaan näkynyt tulostaululla ja aivan lopussa Itävalta pääsi vielä kulmapotkusta iskemään lopullisen niitin.

- Tämä oli selkeä tasonnosto Slovakia-ottelusta ja sitä tietysti haimmekin. Pystyimme nyt rakentamaan peliä ja olimme rohkeampia. Ihan ryhdikäs ottelu meiltä, mutta tulos ei tietysti ollut sitä mitä haettiin, Saloranta sanoi.

Turnaus oli Suomelle pettymys jatkopaikan karattua ja Saloranta muistutti myös siitä, että jatkopaikan karkaaminen merkitsee ainakin valtaosalle ikäluokan pelaajista sitä, että seuraavat tosipelit ovat edessä vasta kahden vuoden kuluttua.

- Se on kehityksen kannalta ikävä asia, tästä saadaan varmasti oppia pelaajille, mutta kyllä varsinkin keskiviikon ottelu oli aika kallis oppitunti näille pelaajille. Varmasti maaotteluita tämäkin ikäluokka pelaa, mutta paineen alla karsinnoissa pelaaminen on kuitenkin eri asia, Saloranta mietti.

- Pettymys on kova, mutta emme nyt enää asialle voi mitään. Slovakia ja Itävalta ovat hyviä joukkueita ja tuloksia pitää aina kunnioittaa, he olivat nyt meidän edellämme.

Lohkojen tilanteet voit katsoa UEFA:n sivuilta täältä.

 

 

Itävalta-Suomi 3-0 (2-0)

22’ 1-0 Patricia Pfanner

31’ 2-0 Julia Magerl

90’ 3-0 Katja Dorn

 

Suomen kokoonpano:

1 Nanna Leivonen 

2 Ella Koivu 

3 Tea Heininen ->> 46. 19 Oona Sevenius

4 Linda Räisänen 

8 Jasmin Mansaray 

9 Viivi Ollonqvist ->> 67. 17 Anna-Stina Simonen

13 Armi Heikkilä 

14 Aada Nurmi (C)

15 Aurora Harila ->> 74. 7 Nelli Husu

16 Sofia Määttä ->> 53. 10 Wilma Forsblom 

20 Laura Hillberg ->> 46. 6 Emma Korkalainen

 

Vaihdossa:

12 Sonja Ferm 

11 Sonja Hillberg

 

Ei kokoonpanossa:

5 Ada Lindroth 

18 Jenni Huttunen