Takaisin
8.11.2021 klo 19.50

U17-tytöt kärsi murskatappion karsinta-avauksessaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Emäntämaa Portugali oli vahvempi maalein 6–0. Suomen EM-karsintaturnaus jatkuu torstaina Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

U17-tyttöjen (2005 ja myöhemmin syntyneet) EM-karsintaturnaus sai tänään maanantaina valitettavan alun, kun Suomi kärsi 6–0-tappion emäntämaa Portugalille. Pikkuhelmarit pelasi lähes koko ottelun alivoimalla, sillä kapteeni Aura Nyholm ajettiin ulos jo alkuminuuteilla.

Suomen toppariosasto sai ensimmäisen kolauksen jo viime perjantaina, kun Sara Arimo joutui jäämään sivuun turnauksesta viime metreillä. Nyholmin suora punainen kortti tarkoittaa, ettei hän pelaa Suomen seuraavassa ottelussa.

– Pallo tuli selustaamme ja Nyholm juoksi hyökkääjän kanssa vierekkäin. Hän ei repinyt, mutta pelaajien jalat sotkeutuivat hieman ristiin. Kontakti oli ihan pieni, mutta tuomarilla oli oikeus antaa siitä punainen kortti. Tuomio oli silti kova, päävalmentaja Marko Saloranta toteaa.

– Pystyimme reagoimaan ulosajoon nopeasti. Olimme valmistautuneet siihen, kuinka tulemme pelaamaan, mikäli joudumme hetkellisesti vajaalle esimerkiksi pienen loukkaantumisen takia. Alku oli ihan ok, vaikka osa pelaajista joutui pelaamaan hieman oudoilla pelipaikoilla.

Inês Simas aloitti vieraiden maalinteon hienolla vapaapotkullaan avausjakson puolivälissä. Vajaa vartti myöhemmin Leonete Correia tuplasi emäntien johdon, ja tauolle mentiin 2–0-lukemissa.

– Teimme tauolla muutoksia hyökkäävämpään suuntaan. Halusimme hakea ottelusta vähintään yhden pisteen, ja pelaajat selkeästi uskoivat siihen. Päästimme toisella jaksolla vähän helppoja maaleja jahdatessamme kavennusta. Viimeisen kympin aikana niitä tuli kolme.

– Joukkueen luonteesta tämä ei jäänyt kiinni. Jokainen pelaaja laittoi kaikkensa likoon, mutta lukemat vaan repsahtivat. Tämä oli kaikin puolin kova ilta meille.

Tappiosta huolimatta Suomen jatkohaaveet ovat yhä omissa käsissä. Torstaina Pikkuhelmarit kohtaa Bosnia-Hertsegovinan, joka kärsi tänään 4–0-tappion Saksalle. Kaikkiaan kolme neljästä maasta etenee kevään EM-jatkokarsintoihin.

– Puramme Bosnia-Hertsegovinan ja Saksan välisen matsin heti tänään. Meillä oli tietoa Bosnia-Hertsegovinasta myös etukäteen – he ovat pelanneet tämän vuoden aikana paljon enemmän maaotteluita kuin me. Meillä on kaikki edellytykset voittoon, Saloranta sanoo.

– Meidän täytyy nollata avausottelu mahdollisimman nopeasti. Avauskokoonpanoomme tulee väkisinkin muutoksia, mutta meillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät useammassa eri roolissa. Torstain peli on tosi tärkeä meille, ja haluamme siitä hyvän tuloksen.

Portugali – Suomi 6–0 (2–0)
22' Inês Simas 1–0
36' Leonete Correia 2–0
67' Maria Ferreira 3–0
80' Lara Martins 4–0
86' Cristiana Martins 5–0
90+' Ana Ferreira 6–0

1 Noa Nastase
20 Ida Heikkinen
3 Helmi Perkaus (75' 14 Pinja Turkia)
4 Aura Nyholm (C)
5 Nelli Kalske
13 Bettina Aho (46' 6 Anni Ylä-Mononen)
7 Julia Schalin (62' 17 Elli Mäkipelkola)
10 Ilona Walta
18 Lotta Kalske (62' 8 Jutta Angeria)
9 Elli Seiro (62' 16 Aino Friman)
19 Lilli Halttunen

Vaihdossa:
12 Pihla Niinistö
2 Matilda Sarlin
11 Cecilia Ek
15 Nanna Savolainen