Takaisin
10.11.2021 klo 19.01

U17-tytöt jatkaa EM-karsintaturnausta Bosnia-Hertsegovinaa vastaan

Jaa:

Niin Suomi kuin Bosnia-Hertsegovina tarvitsee pisteitä taistelussaan jatkoonpääsystä. Kaikkiaan kolme maata etenee kevään EM-jatkokarsintaan.

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) aloitti EM-karsintaturnauksen 6–0-tappiolla emäntämaa Portugalia vastaan. Suomi pelasi miltei koko ottelun vajaalla, ja Portugali meni toisella jaksolla menojaan. Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan pettymys on jätetty taakse.

– Ottelu pyrittiin käymään läpi ja purkamaan todella nopeasti, koska välipäiviä oli vain pari. Tosi nopeasti ruvettiin kääntämään katsetta Bosnia-Hertsegovina-peliin ja käymään läpi heidän pelaamistaan. Portugalia vastaan oli kova isku joutua vetämään 85 minuuttia vajaalla. Se vaikutti matsiin niin, että ottelusta on vaikea ottaa paljon pelillisiä asioita huomiseen matsiin.

Valmistautuminen Portugali-otteluun ei ollut pitkän matkustuksen sekä Sara Arimon poisjäännin takia helpoin mahdollinen, mutta Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Pikkuhelmarit pääsee paremmista lähtökohdista – lukuun ottamatta sitä, että Aura Nyholm on pelikiellossa avausottelun punaisen kortin takia.

– Kaksi hyökkääjää on sivussa, toinen on flunssainen ja toinen käsivammassa. Eilen kävivät kentällä vain ne, jotka eivät pelanneet ensimmäisessä ottelussa. Muilla oli palauttava harjoitus, ja tänään olimme vetämässä reilun tunnin treenin puolen päivän jälkeen, Saloranta kertoo.

– Tuntuu, että olemme ihan hyvin aikataulussa huomista varten. Tietysti harmittaa, että muutama pelaaja on sivussa, mutta ei sille voi mitään. Tämän reissun aikana on tapahtunut ihan riittävästi, mutta ei auta murehtia.

Bosnia-Hertsegovina hävisi karsinta-avauksessaan Saksalle selvästi 4–0, mutta vastassa on kovatasoinen ryhmä. Mihin asioihin Suomen tulee varautua pelissä?

– Tärkeimpiä asioita on päästä hyökkäämään monipuolisesti, koska Bosnia-Hertsegovina puolustaa tiivisti, kuten he tekivät Saksaakin vastaan.Toinen tosi iso pointti on, että kun Bosnia-Hertsegovina riistää pallon, he kääntävät tosi suoraviivaisesti keskushyökkääjän kautta. Laitahyökkääjät lähtevät sitten eteenpäin. Ne ovat ne hetket, jolloin meidän pitää olla hereillä – pelin ensimmäisestä viimeiseen sekuntiin, Saloranta sanoo.

– Jos pääsemme omalle tasollemme pallollisessa pelissä, pystymme varmasti hyökkäämään kohtuullisen paljon. Pallonhallinta tulee varmaan olemaan meillä. Pallonmenetykset ovat todennäköisin väylä, miten Bosnia-Hertsegovina pääsee maalintekotilanteisiin.