Takaisin
27.10.2018 klo 21.46

U17-tytöt hakevat EM-karsintalohkon voittoa

Jaa:

Katso video

U17-tytöt (2002) ovat voittaneet EM-alkukarsintojen kaksi ensimmäistä otteluaan maalierolla 7-0. Sunnuntaina edessä on lohkon kovin haaste, eli Italia.

Suomi on voittanut turnauksessa Romanian 3-0 ja Montenegron 4-0. Lohkon ykkössijoitettu Italia joutui kaksikon kanssa hieman kovemmille ja vei pisteet 2-1 ja 1-0-lukemin. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina klo 13 Suomen aikaa.

 

Päävalmentaja Marko Saloranta ennakoi ottelua Huu-tv:n haastelussa (pääset siihen artikkelikuvan kautta). Hän erittelee muun muassa teemoja, joissa Suomen on voittaakseen onnistuttava. Ensimmäinen asia on prässipeli.

 

- Meidän tarkoitus on haavoittaa Italiaa jo sillä (prässipelillä) ja määrittää ottelun rytmi. Haluamme olla aggressiivisia puolustuspelaamisessamme. Olemme olleet sitä ennenkin, mutta olemme muuttaneet sitä nyt hieman niin, että se sopii Italiaa vastaan, luotsi kertoo.

 

- Hyökkäyspelaamisessa olennaista on pystymmekö ottamaan askeleita eteenpäin, määrittämään pelin rytmiä ja olemaan vaarallisia heidän kenttäpuoliskollaan. Nämä ovat varmasti ne isot asiat, joihin ottelu tulee ratkeamaan. Lisäksi fyysinen puoli tulee olemaan avainasemassa. Uskon, että peli tulee olemaan enemmän meidän kontrollissa mitä pidemmälle se etenee, jos vain onnistumme noissa mainituissa asioissa. 

 

Sekä Suomi että Italia ovat jo varmistaneet paikan kevään EM-jatkokarsinnoista. Keskinäisessä ottelussa panoksena on lohkovoitto.

 

Ottelu on siirretty maan kansallisstadionilta Gradskilta Montenegron liiton harjoituskeskukseen sunnuntaisen Podgorican maratonin vuoksi. Suomi-Italia tulee jälleen suorana lähetyksenä, jaamme linkin avauksen yhteydessä sunnuntaina.