Takaisin
3.9.2021 klo 16.39

U17-tytöt hakee revanssia Tanskasta lauantaina

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Kello 11 alkava ottelu näkyy suorana lähetyksenä Palloliiton YouTubesta

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) pelasi keskiviikkona vuoden ensimmäisen maaottelunsa, kun vastaan asettui Tanska. Suomi karkasi puolen tunnin pelin jälkeen 1–0-johtoon Elli Seiron maalilla, mutta vierasjoukkue tuli pian tasoihin ja porskutti toisella jaksolla 1–3-voittoon.

– Se oli vähän vaikea peli meille. Emme päässeet kunnolla mukaan pelin rytmiin ja tempoon, emmekä ihan malttaneet pitää tarpeeksi palloa. Meidän pelimme ei vielä toteutunut parhaalla tavalla, Anni Ylä-Mononen toteaa.

HJK:ta edustava Ylä-Mononen kertoo, että maanantaina alkava leiri on sujunut mainiosti. Leiri on joukkueelle todella tärkeä, sillä se on toiseksi viimeinen ennen marraskuun EM-karsintaturnausta. Suomi kohtaa turnauksessa emäntämaa Portugalin lisäksi Bosnia-Hertsegovinan sekä Saksan.

– Kaikki on mennyt hyvin, ja olemme mielestäni kehittyneet leirin aikana joukkueena – etenkin taktisissa asioissa, joita olemme hioneet paljon. Ensimmäisen pelin jälkeen olemme katsoneet paljon klippejä, jotta parantaisimme pelaamistamme, Ylä-Mononen sanoo.

– Meillä on tosi motivoitunut ja yhtenäinen ryhmä, jolla on paljon voitontahtoa. Uskon, että lauantaina pystymme pelaamaan paremmin joukkueena.

Ylä-Mononen on pelannut tällä kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa monen muun Pikkuhelmareiden pelaajan tapaan. Päävalmentaja Marko Saloranta totesi ensimmäisen Tanska-ottelun jälkeen, että peli varmasti kirkasti usean pelaajan käsitystä kansainvälisen tason vaatimuksista.

– On kiva, että saimme Tanskan vastustajaksemme, ja saamme tuntumaa maaotteluista ennen karsintaa. Näissä peleissä yksittäisten pelaajien ja joukkueiden taso on kovempi kuin sarjapeleissä, ja peli on fyysisesti rankempaa. Maaottelut myös jännittävät enemmän kuin muut pelit, Ylä-Mononen päättää.