Takaisin
27.11.2020 klo 11.21

U17-tytöt Eerikkilässä: "Hyvä ja laaja ikäluokka"

Jaa:

U17-tyttöjen maajoukkue leireili tällä viikolla Eerikkilässä neljän päivän ajan.

Leirivahvuudessa oli alkuun 30 pelaajaa, mutta korona toi leiriin omat haasteensa.

- Muutama pelaaja joutui jäämään pois, mutta onneksi pystyimme täydentämään ryhmää lyhyellä varoitusajalla, maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta totesi.

- Toki leiri oli aika raskas niin henkisesti kuin fyysisesti. Tosi hienosti kaikki noudattivat koronaohjeistuksia. Painotimme sitä, että tätä tilannetta ei auta murehtia liikaa. On vain keskityttävä tekemään omat asiat mahdollisimman hyvin, Saloranta alleviivasi.

Leiriohjelmaan kuului maanantaina testit, tiistaina kaksi harjoitusta ja keskiviikkona keskinäinen ottelu.

- Ottelussa vahvuudessa oli kolme maalivahtia ja 24 kenttäpelaajaa. Tällä ikäluokalla on jäänyt 12 maaottelua tänä vuonna väliin koronan vuoksi, joten koetimme tehdä ottelusta niin todellisen kuin mahdollista ottelupalavereineen, Saloranta kertoi.

- Ottelu olikin kaikin puolin onnistunut. Mielestäni se oli erittäin kovatasoinen, Saloranta jatkoi.

Salorannan mukaan tässä ikäluokassa on paljon lahjakkaita pelaajia.

- Tämä on hyvä ja laaja ikäluokka. Hyökkäyspelin harjoittelussa otimme taas yhden askeleen eteenpäin, Saloranta huomautti.

Leiri toimi tärkeänä osana valmistautumista syksyltä alkukeväälle siirrettyihin EM-karsintoihin. EM-karsinnat on määrä pelata helmikuussa Turkissa.

- Syksyn pelien siirtyminen harmitti kaikkia, mutta nyt keskitytään siihen, että helmikuussa päästään pelaamaan. Seuraavan kerran tämä ikäluokka kokoontuu yhteen tammikuussa, Saloranta kertoi.