Takaisin
21.10.2018 klo 20.09

U17-tytöt avaavat EM-karsintaurakan kohti Bulgarian kisoja

Jaa:

U17-tytöt (2002) avaavat EM-alkukarsinnat maanantaina Montenegrossa Romaniaa vastaan. Tähtäimessä siintää kevään 2019 lopputurnaus Bulgariassa.

 

Suomen joukkue kokoontui perjantaina Vantaalle ja harjoitteli VJS-hallissa kertaalleen. Lauantai oli matkustuspäivä ja sunnuntaina ehdittiin vielä jalkapallokentälle palaverien lisäksi.

 

Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan kaikki alkaa olla valmista maanantaina jo klo 12 (paikallista aikaa) alkavaan avausotteluun Romaniaa vastaan.

 

- Kaikki turnauksen pelit ovat jo klo 12, mikä on hieman mielenkiintoista ja haastavaakin. Toisaalta pelaajamme ovat tottuneet klo 8 tai 9 alkaviin aamuharjoituksiin. Olemme luoneet rytmin, että myös harjoitukset ovat aamupäivästä ja illat rauhoitetaan hyvissä ajoin. En usko siis, että tästä tulee ongelmaa, Saloranta totesi.

 

- Sunnuntain harjoitus oli selkeästi parempi kuin ensimmäinen perjantaina. Kävimme hyökkäyspeliä Romaniaa silmällä pitäen läpi ja pääsimme askeleita eteenpäin. Rimamme on aika korkealla, joten vieläkin jäi asioita, joita olisi voitu tehdä paremmin. Uskon, että olemme valmiita maanantaihin.

 

Suomen lohkossa ovat Romanian lisäksi Montenegro ja Italia. Viimeksi mainittu on selkeä ennakkosuosikki ja Suomen kovin kilpailija lohkovoitosta.

 

- Italia on ykkössijoitettu ja heidän kolme edellistä ikäluokkaansa ovat päässeet U17 EM-lopputurnaukseen. Tavoite on ehdottomasti kevään jatkokarsinnoissa. Jos pääsemme Romaniaa vastaan omalle hyvälle tasollemme, niin pystymme varmasti kontrolloimaan peliä. Huonosta joukkueesta ei ole kyse, ottelusta voi tulla vaikeakin.

 

U19-tytöt näyttivät omissa EM-alkukarsinnoissaan hienon esimerkin miten jatkoon voidaan mennä. Joukkue nimittäin voitti lohkonsa täydellä pistepotilla ja maalierolla 19-0. Tulos nosti Marianne Miettisen joukot jatkokarsintojen arvontojen ykköskoriin.

 

Karsinnan 11 lohkosta kustakin kaksi parasta etenee suoraan jatkokarsintaan, johon pääsee myös neljä parasta lohkokolmosta.

 

- Ensimmäinen lähtökohtamme on, että pääsemme jatkoon. Lohkovoiton suurin merkitys tulee siitä, jos pääsee ykköskoriin. Tietysti jahtaamme sitä, mutta siitä ei tule millään tavalla helppoa. U19-tytöillä ei ollut ihan Italian tasoista vastusta. Ilman muuta haluaisimme paremmat asemat arvontoihin ja apuja tuleville ikäluokille rankingiin. 

 

Suomen joukkueeseen on tullut yksi muutos sitten joukkueen julkaisun. Riikka Lilja joutui jäämään sivuun sairastelun vuoksi ja hänen tilalleen nostettiin Tiia Pohjanen. Muuten ryhmä on kasassa ja kaikki ovat pelikunnossa maanantaina. Katso ryhmä täältä.

 

Montenegron jalkapalloliitto tuottaa kaikista otteluista suorat lähetykset. Jaamme linkin maanantaina viimeistään avauskokoonpanouutisen yhteydessä. Lohkon tilannetta voi seurata UEFA:n verkkosivuilta tämän linkin kautta.

 

Suomen ottelut (Suomen aikaa) 

Ma 22.10. klo 13.00 Romania – Suomi Trešnjica Stadium, Golubovci

To 25.10. klo 13.00 Suomi – Montenegro DG Arena Lješkopolje, Podgorica

Su 28.10. klo 13.00 Suomi – Italia National Team Camp, Podgorica (ottelu siirretty Gradski Stadionilta 21.10.)