Takaisin
8.7.2018 klo 14.57

U17-tytöt (2002) päättivät avoimen PM-turnauksen voitokkaasti

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-tyttöjen (2002) avoin PM-turnaus päättyi voitonjuhliin, kun sunnuntain sijoitusottelussa kaatui Englanti komeasti maalein 3-1 (2-1).

Suomi otti pelin haltuunsa heti avausminuuteista lähtien ja pelikello ei ehtinyt tikittää kymmeneen minuuttiinkaan, kun tuli myös tulosta. Vilma Koivisto antoi kulmapotkun ja Ilona Anttonen puski Suomen johtoon.

Englanti tuli kuitenkin tasoihin vain kaksi minuuttia myöhemmin. Vastahyökkäys näytti olevan jo hyvin Suomen puolustuksen kontrollissa, mutta hieno laukaus 20 metristä painui vastustamattomasti ohi Ella Kelloniemen. Suomi ei takaiskusta kuitenkaan häkeltynyt, vaan jatkoi painostustaan. Englanti pystyi kulmapotkuista luomaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta hallinta oli Suomella ja tulostakin tuli hiukan ennen taukoa. Viivi Kortelainen pääsi tekopaikkaan ja nosti pallon hallitusti maalivahdin yli vieden Suomen taukojohtoon.

Tauon jälkeen Suomi jatkoi samaa tahtia. Peli ehti vanheta vain muutaman minuutin, kun Suomen aktiivinen prässi toi tulosta. Englannin toppari joutui tukalaan tilanteeseen ja pyrki pelaamaan pallon maalivahdilleen, mutta Ria Karjalainen haistoi tilanteen erinomaisesti, ehti väliin ja kiersi maalivahdin sijoittaen lukemiksi 3-1.

Englanti sai vasta viimeisellä kymmenminuuttisella aikaan kunnon painostuksen, mutta ei muutamista hyvistä tilanteista huolimatta onnistunut kaventamaan ja näin Suomi otti hienon voiton.

- Viimeisellä 7-8 minuutilla vähän näkyi, että tiettyä kypsyyttä vielä puuttuu. Emme malttaneet purkaa tilanteita hallitusti ja siinä olimme vähän vaikeuksissa. 70 minuuttia olimme kuitenkin parempi joukkue ja ansaitsimme voiton, päävalmentaja Marko Saloranta kertasi tyytyväisenä.

- Kokonaisuutena tämä oli meiltä hyvä peli niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Englanti oli kulmapotkuissa todella vaarallinen, mutta meidän boksipelaamisemmekin oli nyt selvästi parempaa kuin turnauksen alussa.

Voitto oli Suomen ensimmäinen turnauksessa ja sikälikin tärkeä.

- Oli tosi hyvä, että pelaajat saivat palkinnon ja totta kai on aina hyvä saada voitto. Pelaajat näkivät samalla, että me pystymme omalla pelillämme pärjäämään näitä koviakin maita vastaan. Englanti on hyvä joukkue ja ehkä oli jopa paras täällä kohtaamistamme maista.

Englanti - Suomi 1-3 (1-2)
9. 0-1 Ilona Anttonen
11. 1-1
37. 1-2 Viivi Kortelainen
43. 1-3 Ria Karjalainen

Pelaajatilastot päivittyvät myöhemmin.

Suomen avaus:
1 Ella Kelloniemi PKKU
3 Susanna Sipilä ONS
5 Ella Burton PK-35 
6 Vilma Koivisto Piteå IF (C)
8 Iida Laine FC Honka
10 Ilona Anttonen KaaPo
11 Tiia Pohjanen ONS
14 Vivi Vuorio FC Honka
15 Riikka Lilja JyPK
18 Ria Karjalainen NuPS
20 Viivi Kortelainen Pallokissat

Vaihdossa:
12 Aino-Kaisa Kainulainen JyPK
2 Inari Salo ONS
4 Suvihelmi Oksanen KaaPo
7 Veera Hellman PKKU
9 Alina Koulik Pallo-Iirot
13 Iida Mykkänen Ilves
16 Noora Hämäläinen Ilves
17 Maj Barck PK-35
19 Jessica So Ilves