Takaisin
15.8.2018 klo 13.52

U17-tytöt (2001) aloittavat valmistautumisen MM-lopputurnaukseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Taru Nyholm

U17-tyttöjen (2001) maajoukkue kokoontuu leirille elo-syyskuun vaihteessa ja aloittaa varsinaisen valmistautumisen kohti marraskuussa Uruguayssa pelattavaa MM-lopputurnausta.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt leirille 25 pelaajan vahvuisen ryhmän.

- Hienoa että nyt pystymme ottamaan vähän isomman ryhmän leirille, Saloranta iloitsee.

- Muutama aiemmin mukana ollut pelaaja palaa nyt ryhmään pidemmän poissaolon jälkeen. Esimerkiksi Nea Silvola oli pitkään sivussa loukkaantumisen takia, mutta on nyt saanut hyvän kauden alle ja on taas mukana. Eevi Sutela taas on sellainen pelaaja, joka on jatkuvasti ollut lähellä kutsua ja hänelläkin on hyvä kausi alla.

Saloranta painottaa, että esimerkiksi Sutelan kaltaisten pelaajien saaminen leirille on tärkeää MM-lopputurnaustakin ajatellen.

- On hienoa, että uusia pelaajia nousee ja kuitenkin tiedämme, että kaikki pelaajat eivät marraskuun puolivälin koittaessa ole välttämättä terveinä, vaikka kuinka toivoisimme. Meillä pitää olla vaihtoehtoja.

- Nytkin muutama lähellä ryhmää ollut pelaaja jouduttiin jättämään pois pikkuvammojen takia.

Joukkue kokoontuu Eerikkilään tiistaina 28.8. ja pelaa leirin aikana perjantaina 31.8. myös harjoitusottelun HJK:n naisten joukkuetta vastaan.

- Vähän muutoksia piti tehdä alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta tosi hyvä että HJK:lle sopi pelin järjestäminen. Saamme kovan ottelun leirille. Lisäksi teemme testit pelaajille; leiristä on kuitenkin vielä 2,5 kuukautta MM-avaukseen ja siinä ajassa ehtii tarvittaessa fyysisellä puolellakin seuroissa vielä tehdä asioita, Saloranta muistuttaa.

- Hieno päästä taas ryhmän kansa leirille. Meillä on paljon asioita, joita käydään leiripäivien aikana läpi. Tämän jälkeen on kuitenkin sitten enää lokakuun ensimmäisen viikon leiri ennen lopputurnausta.

Joukkueen taustoja on myös vahvistettu ja psyykkinen valmentaja Tatja Holm on ensi kertaa joukkueen mukana.

- Hän on nyt yhden päivän tällä leirillä ja samoin lokakuun leirillä ja lähtee sitten Uruguayhin mukaan. Hyvä että hän pääsee nyt tutustumaan jo pelaajiin, Saloranta toteaa.

!!! Ikäluokkamerkinnät muuttuivat kesällä, mutta MM-lopputurnaus pelataan alle 17-vuotiaiden nimellä, joten tämä ikäluokka kulkee MM-lopputurnauksen päättymiseen saakka U17-tyttöjen nimen alla.

Joukkue leirille:
Emma Immonen PK-35 Vantaa
Anna Koivunen TPS
Hanna Sherazer Ilves
Joanna Tynnilä TiPS
Outi Salmijärvi, JyPK (nimetty pelaajan Kaisa Juvonen, Ilves tilalle 26.8.)
Nea Silvola HJK
Ella Pesonen HJK
Nana Yang FC Honka
Alisa Hokkanen PK-35
Emmi Siren TiPS
Eerika Appelqvist FC Honka
Tuuli Enkkilä Ilves
Vilma Koivisto Piteå IF
Heta Olmala ONS
Eevi Sutela PK-35
Katariina Kosola HJS
Oona Siren TiPS
Heini Laaksonen, JyPK (nimetty pelaajan Emma Varmanen, HJK tilalle 26.8.)
Alma Forstén JyPK
Annika Huhta HJK
Jenna Topra TiPS
Dana Leskinen TSG 1899 Hoffenheim
Jenni Kantanen Ilves
Aino Vuorinen FC Honka
Melanie Azodo TiPS