Takaisin
5.3.2019 klo 19.19

U17-tytöille voitto Portugalista maalikarkeloissa

Jaa:

Katso video

U17-tytöt (2002) voittivat Portugalin tuplamaaottelun avausosassa 4-3 (3-2)-lukemin. Suomen maaleista vastasivat Elina Mankki, Ria Karjalainen ja Niia Salminen, joka osui kahdesti.

U17-tyttöjen edellisestä maaottelusta oli aikaa ja moni oli ensimmäistä kertaa nurmella sitten viime syksyn. Se näkyi niin, että ottelu oli ajoittain hyvinkin katkonaista ja rytmistä oli vaikea saada kunnolla kiinni.

 

Suomi sai kuitenkin kamppailuun erinomaisen alun ja iski nopeaa vauhtia taululle 3-0-lukemat. Maalivahti Ella Kelloniemi avasi 12. minuutilla puolipitkällä syötöllä Niia Salmiselle laitaan. Murtosyöttö löysi Elina Mankin, joka viimeisteli varmasti.

 

Salminen pelasi ensimmäisen maaottelunsa ja olikin hurjassa vireessä. Hän ajoi vasemmalta tempokuljetuksellä läpi 18. ja 21. minuuteilla ja viimeisteli kaksi maalia. Ikimuistoisempaa debyyttiä voisi tuskin toivoa.

 

- Niialla on ollut paljon loukkaantumisia viimeisen puolentoista vuoden aikana, mutta hän oli edellisellä leirillämme ja nyt täällä. Olisimme halunneet hänet mukaan jo silloin ikäluokan alkumetreillä, mutta nyt se onnistui. Hieno esitys häneltä tänään, päävalmentaja Marko Saloranta kehui.

 

Portugali heräsi pian. 22. minuutilla emännät saivat kulman, joka kiersi Suomen maaliin maalivahdin käsien kautta maaliin. Toinen osuma syntyi heti kolme minuuttia myöhemmin. Portugalilainen ampui irtopallon verkon perukoille rankkarirajan tuntumilta.

 

- Toisen puoliajan alussa pystyimme rauhoittamaan peliä, mutta ongelma, joka meillä on ollut ennenkin, vaivasi taas. Maltoimme pelata ja yritimme, mutta syöttöjen laadussa oli parantamisen varaa ja menetimme liian helposti. Huonoja valintoja ja huonoja teknisiä suorituksia. Näin peli oli liian rikkonaista. 

 

51. minuutilla Portugali prässäsi Suomen oman pään avausta ja pääsi tasoittamaan tilanteeksi 3-3. Peli ei kuitenkaan ollut ohi. Suomi viimeisteli voittomaalin 73. minuutilla. Ria Karjalainen kääntyi 16-rajalla, sai jalan vapaaksi ja laukoi pallon yläkulmaan. 

 

- Neljällä maalilla pitäisi voittaa kohtuu selkeästi, kolmea ei saa päästää omiin. Portugali oli hyvä joukkue, mutta teimme pelin osittain itse itsellemme vaikeaksi. Meillä oli lopussa hyvä paikka 4-3-tilanteessa koittaa muutamaa taktista asiaa. Se oli hyvä ja tärkeä asia.

 

- Pelissä oli tänään kaiken kaikkiaan paljon hyvää ja paljon parannettavaa sekä puolustamisessa että hyökkäämisessä. Me pystymme parempaan ja sitä vaaditaankin kolmen viikon päästä EM-jatkokarsinnoissa. Niissä peleissä ei saa päästää kolmea maalia, luotsi korosti.

 

Salminen, Mankki ja Daniela Sandås pelasivat ensimmäiset viralliset maaottelunsa. Portugali ja Suomi kohtaavat toistamiseen torstaina. Suomen U19-ikäluokka kohtaa Portugalin huomenna keskiviikona voitettuaan oman ensimmäisen pelinsä 3-1.

 

Tiistaina vaihdosta sisään tullut Riikka Lilja loukkasi nilkkansa ja hänen pelikuntonsa tarkastetaan kunnolla keskiviikkona.

 

Portugali-Suomi 3-4 (2-3)

12’ 0-1 Elina Mankki

18’ 0-2 Niia Salminen

21’ 0-3 Niia Salminen

22’ 1-3

24’ 2-3

51’ 3-3

73’  3-4 Ria Karjalainen

 

Suomen kokoonpano:

1 Ella Kelloniemi 

2 Veera Hellman 

4 Suvihelmi Oksanen 

6 Vilma Koivisto (C)

7 Niia Salminen

9 Ria Karjalainen 

13 Minttu Ylikraka

14 Aada Nurmi 

18 Noora Hämäläinen ->> 65. 16 Riikka Lilja ->>  83. 11 Vivi Vuorio 

19 Elina Mankki 

21 Daniela Sandås 

 

Vaihdossa: 

12 Aino-Kaisa Kainulainen 

5 Ella Burton 

10 Viivi Kortelainen 

14 Tiia Pohjanen 

15 Iida Laine 

17 Helmi Vapola 

20 Sara Sievistö