Takaisin
28.10.2018 klo 15.40

U17-tytöille tappio päätöspelissä

Jaa:

Suomen U17-tytöt (2002) päättivät EM-alkukarsinnat 0-2 -tappiolla Italiaa vastaan.

Sekä Suomi että Italia olivat voittaneet aiemmat ottelunsa ja lunastaneet paikkansa kevään jatkokarsintaan. Nyt panoksena oli lohkovoitto.

Ottelu alkoi Suomen kannalta murheellisesti, sillä Italian Federica Anghileri iski avausosuman jo pelin avausminuutilla. Tilanne syntyi rajaheiton jälkeen alkaneesta nopeasta hyökkäyksestä, jonka Anghileri päätti rangaistusalueen rajalta lähteneellä laukauksella takakulmaan.

- Siinä tilanteessa olimme aivan liian varovaisia. Kyllä se tilanne olisi pitänyt pystyä peittämään, maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta harmitteli.

Suomi oli lähellä tasoittaa pelin kymmenen minuttia myöhemmin, mutta Italian maalivahti teki hienon torjunnan Jessica Son läpiajoon.

- Viiden minuutin ja puolen tunnin välillä oli meidän paras jaksomme. Siinä oli paikkoja, joista olisi pitänyt maali tehdä, Saloranta sanoi.

Toisen puoliajan alussa Suomella oli myös oma etsikkoaikansa, mutta kaivattua tasoitusta ei tullut. Parhaat paikat olivat Minttu Ylikrakalla ja Aada Nurmella.

Italia tuplasi johtonsa kun toista puoliaikaa oli pelattu 20 minuuttia. Suomalaisten avaava syöttö omalta kenttäpuoliskolta epäonnistui ja Veronica Battelani nosti pallon verkkoon lähes puolesta kentästä. 

- Toisella puoliajalla pelaamisen laatu ei ollut sitä mitä haimme. Teimme helppoja syöttövirheitä ja avaaminen oli vaikeaa, Saloranta totesi.

Tappiosta huolimatta Suomi siis jatkaa kevään jatkokarsinnoissa.

- Tässä on nyt viisi kuukautta aikaa kehittää peliämme. Se on selvää, että meidän pitää parantaa pelaamistamme, jos haluamme haaveilla lopputurnauspaikasta, Saloranta analysoi.

Suomi-Italia 0-2 (0-1)
1. min 0-1 Federica Anghileri
65. min 0-2 Veronica Battelani

Suomen kokoonpano:
12 Aino-Kaisa Kainulainen 
2 Inari Salo
4 Suvihelmi Oksanen 
6 Vilma Koivisto (C)
8 Ilona Anttonen 
9 Ria Karjalainen (v)
13 Minttu Ylikraka (v) -> 77. 20 Wilma Forsblom
14 Aada Nurmi 
17 Helmi Vapola -> 65. 16 Tiia Pohjanen 
18 Noora Hämäläinen -> 88. 11 Vivi Vuorio  
19 Jessica So -> 46. 10 Viivi Kortelainen 
 
Vaihdossa:
1 Ella Kelloniemi 
3 Alina Koulik 
5 Susanna Sipilä
7 Iida Mykkänen 
15 Iida Laine