Takaisin
2.9.2019 klo 12.54

U17-tytöille niukka tappio Tanskaa vastaan

Jaa:

Suomen U17-tytöt (2003) hävisi maanantaina Tanskalle tuplamaaottelun toisessa osassa 2-3 (1-2).

Suomi voitti Tanskan Klaukkalassa perjantaina 1-0, joten vieraat tulivat Eerikkilän nurmelle revanssi mielessään.

Aivan ottelun alkuhetket olivat Suomelta hermostunutta pelaamista ja puolustuksen maaliviivapelastus vaadittiin jo parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen.

Vähitellen Suomi sai peliään kulkemaan ja painopiste kääntyi toiseen kenttäpäätyyn. Wilma Forsblomin tulinen vapaapotku oli ensimmäinen vaarallinen tilanne Tanskan maalilla.

Suomen painostusjakso ei tuottanut tulosta ja näin Tanska pääsi kuittaamaan johdon 28. minuutin pelin jälkeen. Tuolloin viimeistelyssä onnistui joukkueen kapteeni Kathrine Møller Kühl

Tanska tuplasi johtonsa yhdeksän minuuttia myöhemmin. Suomi epäonnistui keskityspallon purussa ja Emilie Byrnak pääsi rokottomaan tarkalla laukauksellaan.

Suomi pääsi takaisin peliin mukaan pari minuuttia ennen taukoa. Viivi Ollonqvist sai syötettyä pitkän juoksunsa jälkeen pallon keskelle ja Ella Koivu iski Suomen kavennuksen.

Koivulla oli huippupaikka tasoittaa kamppailu heti toisen puoliajan alussa, mutta Tanska maalivahti Sophie Harrit Nielsen-Grøn esitti paraatipelastuksen.

Suomi pääsi pelaamaan viimeiset puoli tuntia yhden pelaajan ylivoimalla, kun Tanskan Emma Veletanlic sai muutaman minuutin sisään kaksi varoitusta.

Tanskan kolmas maali tuli 67. minuutilla Suomen puolustuksen pallonmenetyksen jälkeen. Sarah Thygesen pääsi kääntymään ja tempasi vasemmalla jalallaan pallon alakulmaan.

Suomi oli todella lähellä toista maaliaan 75. minuutilla. Forsblom tykitti vasurillaan, mutta ylärima pelasti tanskalaiset. Heti perään Oona Seveniuksella oli loistava sauma, mutta Nielsen-Grøn kesti Tanskan maalilla.

Toinen maali tuli vihdoin 82. minuutilla. Suomen aktiivinen karvaus tuotti tulosta ja Ollonqvist onnistui ohittamaan Nielsen-Grønin.

Lopun painostus ei kaivattua tasoitusta tuonut, kun Nielsen-Grøn torjui Ollonqvistin yrityksen pelin loppusekunneilla. Näin Tanska voitti 3-2.

- Oli meillä riittävä määrä maalipaikkoja ratkaista tämä voitoksemme. Äsken kun maalipaikkoja laskettiin, niin 25 niitä taisi olla, maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta sanoi.

- Paljon oli pelissä hyvää, mutta aina on parannettavaa. Kolme maalia meni omiin ja ne menivät vähän turhan helposti, Saloranta harmitteli.

Tämän ikäluokan ottelut jatkuvat EM-karsinnoilla Slovakiassa lokakuussa.

- Tämä oli nyt viimeinen tapahtuma ennen karsintoja. Kun katsoo koko kuutta päivää, niin aika tyytyväinen voi olla. Yhtään treeniä ei mennyt ohi ja monella osa-alueella oli otettu isoja kehitysaskelia parin kuukauden takaisista PM-kisojen otteluista, Saloranta painotti.

Suomen kokoonpano
12 Lilja Niiranen
8 Jasmin Mansaray -> 84. 16 Sofia Määttä
4 Linda Räisänen
6 Emma Korkalainen
20 Laura Hillberg -> 46. 5 Ada Lindroth
18 Jenni Huttunen
11 Sonja Hillberg ->. 46. 13 Armi Heikkilä
10 Wilma Forsblom
15 Aurora Harila -> 64. 14 Aada Nurmi
2 Ella Koivu -> 64. 19 Oona Sevenius
9 Viivi Ollonqvist

Vaihdossa
1 Sonja Ferm
3 Tea Heininen
7 Sara Ikonen
17 Anna-Stina Simonen