Takaisin
2.7.2018 klo 19.12

U17-tytöille (2002) tappio Tanskalle

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-tyttöjen (2002) maajoukkue kärsi avoimen PM-turnauksen avausottelussaan tappion Tanskalle maalein 3-5 (2-4).

Suomi sai melkoista shokkihoitoa heti alkuun, kun Tanska latoi lukemiksi 2-0 seitsemässä minuutissa. Vähitellen Suomi pääsi kuitenkin mukaan peliin ja tilanteet kentällä tasaantuivat Suomen ottaessa peliä koko ajan paremmin haltuunsa.

16. minuutilla Suomi myös kavensi. Veera Hellman nousi vahvasti puolustajan tontiltaan, keskitti ja Ria Karjalainen puski pallon Tanskan verkkoon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Tanska kuitenkin iski kolmannen kerran. Vapaapotku 25 metristä pamahti Suomen maalin ylärimaan ja paluupallon tanskalaiset sutivat ohi Aino-Kaisa Kainulaisen. 

Suomi kavensi jälleen reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Iida Mykkänen vapautti Karjalaisen läpiajoon ja tämä iski komeasti ottelun toisen maalinsa. Jälleen muutamaa minuuttia myöhemmin Tanska lisäsi taas johtoaan. Suomi puolusti hyvin parikin tilannetta, mutta korkea pallo pomppi lopulta hiukan onnekkaastikin Suomen maaliin.

- Tanska teki todella kovalla prosentilla paikostaan maalit. Meidän pelissämme oli alun 15 minuutin jälkeen kuitenkin paljon hyvää ja oli hienoa nähdä, että prässipelaaminen toimi, päävalmentaja Marko Saloranta kertoi.

Toisella jaksolla Suomi painoi vahvasti hakien kavennusta, mutta pallo ei avopaikoistakaan löytänyt tietään Tanskan maaliin. Lopussa Tanska vielä kasvatti johtoaan kulmapotkutilanteesta ennen kuin Mykkänen kavensi loppulukemiksi 3-5 Ella Burtonin esityöstä.

- Paikkoja tosiaan oli ja noista paikoista kolme tehtyä maalia oli ihan minimi. Toinen asia sitten on, että kolmella tehdyllä maalilla ottelut pitäisi myös voittaa, Saloranta totesi.

- Alku tässä rytmissä oli meille vaikea, mutta pitää nostaa pelaajille hattua siitä, että nopeasti he pääsivät peliin mukaan. Paljon hyvääkin pelissä oli, mutta vastassa oli nyt kovempi joukkue kuin aiemmin. Seuraavassa pelissä tiedämme sitten jo paremmin mistä näissä peleissä on kyse. Eniten parannettavaa meille jäi erikoistilanteiden puolustamiseen ja pelaamiseen omalla rangaistusalueella.

Suomi kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan keskiviikkona emäntämaa Norjan.

Tanska – Suomi 5-3 (4-2)
5. 1-0
7. 2-0
16. 2-1 Ria Karjalainen
18. 3-1
31. 3-2 Karjalainen
34. 4-2
76. 5-2
80. 5-3 Iida Mykkänen

Suomen avaus:
12 Aino-Kaisa Kainulainen JyPK
3 Susanna Sipilä ONS >> 64. 4 Suvihelmi Oksanen KaaPo
5 Ella Burton PK-35
6 Vilma Koivisto Piteå IF (C)
7 Veera Hellman PKKU >> 41. 2 Inari Salo ONS
9 Alina Koulik Pallo-Iirot >> 52. 8 Iida Laine FC Honka
13 Iida Mykkänen Ilves
16 Noora Hämäläinen Ilves >> 64. 14 Vivi Vuorio FC Honka
17 Maj Barck PK-35
18 Ria Karjalainen NuPS
19 Jessica So Ilves >> 64. 20 Viivi Kortelainen Pallokissat

Vaihdossa:
1 Ella Kelloniemi PKKU
10 Ilona Anttonen KaaPo
11 Tiia Pohjanen ONS
15 Riikka Lilja JyPK