U17-pojille upea voitto Belgiasta

Suomen alle 17-vuotiaat (1.1.2000) pojat jatkavat Minskin kansainvälisessä turnauksessa tappioitta. Perjantaina kaatui hyvän pelin jälkeen Belgia 1-0 (0-0). Ottelun ainokaisen teki Maximo Tolonen 77. minuutilla.

Sunnuntaina vastaan Liettua

Suomi oli kohdannut lohkovaiheessa Slovakian, Valko-Venäjän ja Latvian, joten ottelusta Belgiaa vastaan sopi odottaa kovinta tähän mennessä.

Belgia sai ensimmäisen paikkansa kuudennella minuutilla. Taka-alueelle suunnattu keskitys oli tippua ylänurkkaan, mutta maalivahti Joona Tiainen nyrkkeili pallon kulmaksi.

20. minuutilla Akseli Ollila haki Maximo Tolosta pystysyötöllä 16-alueelta, mutta maalivahti ehti väliin. Belgialaispelaaja laukoi suomalaispakkien välistä puolen tunnin kohdalla, mutta Tiainen koppasi pelivälineen.

Duo Ollila-Tolonen eteni syötellen boksiin vielä juuri ennen taukoa, mutta kommunikaatiokatkos tyrehdytti tilanteen.

- Pelimme ei sujunut lainkaan ensimmäisellä puoliajalla. Emme olleet kunnolla liikkeessä ja olimme aivan väleissä. Belgia oli todella hyvä, mutta toinen puoliaika oli puolestaan täysin päinvastainen, päävalmentaja Kimmo Lipponen ruoti.

Suomi tuli siis toiseen puoliaikaan kovalla sykkeellä. Tolonen antoi sivuvaparin maalille, mutta kakkospallo viuhui ohi maalin. Tauon jälkeen kentälle tullut Jyri Kiuru laukoi seuraavaksi keskeltä, mutta maalivahti poimi kudin. Seuraavan torjunnan esitti jälleen toisessa päässä Tiainen. Suomi loi jakson ensimmäisen 20-minuutin aikana useita hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeistelyistä puuttui terävyys.

Suomi teki täysin ansaitusti pelin voittomaalin 77. minuutilla. Kiuru käynnisti hyökkäyksen näyttävällä yksilösuoristuksella keskiympyrästä. Mosawer Ahadi kiiruhti pallon kanssa kohti päätyviivaa ja keskitti matalana pilkun tietämille.  Tilanteeseen juoksi Tolonen, joka sai viimeistellä yhdellä kosketuksella tyylikkään osuman.

Tuomas Ollila oli lisätä 80. minuutilla lukemia. Liukas puolustaja nousi laidaltaan ja laukoi. Kuti lähti kuitenkin hieman pienestä kulmasta ja maalivahti torjui yrityksen. Belgialaispelaaja pääsi vielä aivan viime hetkillä nokikkain Tiaisen kanssa, mutta lahtelainen venyi huipputorjuntaan ja piti maalinsa puhtaana.

- Tämä oli hieno voitto meiltä. Belgialla ei ollut toisella puoliajalla mitään jakoa. Kyse oli vain siitä, teemmekö me maalin vai emme. Toki vastustaja sai muutaman hyvän tilanteen, mutta Tiainen hoiti ne mallikkaasti, luotsi kehui.

- Me liikutimme palloa hyvin ja saimme myös hyviä riistoja. En tiedä oliko ensimmäisellä puoliajalla kyse jännityksestä vai väsymyksestä. Olimme kuitenkin liian kaukana toisistamme. Belgia on niin hyvä pallollisena, että heitä vastaan ei voi menettää palloa liian helposti. Pitää pystyä pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Onnistuimme siinä tänään hyvin toisella puoliajalla ja teimme hienon maalinkin.

Suomi on pelannut Minskissä nyt neljä ottelua. Tilillä on kaksi tasapeliä ja kaksi voittoa. Viimeinen peli on edessä Liettuaa vastaan sunnuntaina. Belgia ja Liettua kohtaavat lauantaina.

- Turnaus on ollut meille tähän mennessä erittäin hyvä. Olemme pystyneet peluuttamaan kaikkia sopivasti, eikä ole tullut yhtään loukkaantumista. Lisäksi tulokset ovat olleet hyviä. Koitamme jatkaa tappioitta loppuun saakka, luotsi kommentoi.

Suomi-Belgia 1-0 (0-0)
    77' 1-0 Maximo Tolonen (Mosawer Ahadi)