U17-pojille tappio Turkissa

Suomen alle 17-vuotiaat (1.1.2000) pojat avasivat EM-jatkokarsinnat 1-4 -tappiolla isäntämaa Turkkia vastaan.

Maximo Tolonen teki Suomen maalin

Olosuhteet Turkin Manavgatissa olivat hyvät. Aurinko paistoi ja lämpöä oli parikymmentä astetta.

Turkki loi alussa kovaa painetta Suomen päähän ja Atalay Babacan onnistui viimeistelyssä Malik Karaahmetin esityöstä nopean hyökkäysen päätteeksi 17 minuutin pelin jälkeen.

Avausmaalista meni vain kolme minuuttia ja pallo oli toistamiseen Suomen verkossa. Tällä kertaa sivuvaparin jälkitilanteesta Ozan Kabakin toimesta.

Kolmas kylmä suihku Suomelle tuli juuri ennen taukoa. Yunus Akgün onnistui viimeistelyssä, kun ensimmäistä puoliaikaa oli enää minuutti jäljellä. Suomalaisten purku tuli suoraan vetopaikkaan ja Otto Huuhtanen jäi voimattomaksi.

Suomi haki toiselle puoliajalle uutta voimaa suorittamalla tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Vaihdoista huolimatta Suomi ei saanut heti kirivaihdetta päälle ja Turkki meni neljän maalin johtoon 53. minuutilla Sefa Akgünin takakulmaan uponneella unelmalaukauksella.

Vihdoin Suomikin onnistui, kun ottelua oli takana 57. minuuttia. Maximo Tolonen sai pallon Akseli Ollilalta, haastoi hyvin ja nosti pallon yli Turkin maalivahdin.

- Turkki oli erittäin hyvin organisoitu, tekninen ja vahva joukkue, Suomen valmentaja Kimmo Lipponen myönsi.

- Ensimmäisellä puoliajalla oma pallollinen pelaamisemme oli hidasta. Toisella puoliajalla pelaaminen oli jo huomattavasti ryhdikkäämpää, Lipponen sanoi.

Lauantaina Suomi kohtaa Saksan ja tiistaina Armenian. Saksa voitti avausottelussa Armenian peräti 10-1.

- Tämä turnaus ei ole vielä ohi. Katsoimme Saksan pelin ja mielestäni Turkki on vahvempi kuin Saksa, Lipponen painotti.

Suomi-Turkki 1-4 (0-3)

17. min 0-1 Atalay Babacan
    20. min 0-2 Ozan Kabak
    39. min 0-3 Yunus Akgün
    53. min 0-4 Sefa Akgün
    57. min 1-4 Maximo Tolonen