Takaisin
6.9.2019 klo 20.23

U17-pojille tappio Syrenka Cupin avauksessa

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-poikien maajoukkue kärsi Puolassa pelattavan Syrenka Cupin avausottelussa perjantaina tappion Englannille lukemin 0-5 (0-2).

Englanti tiedettiin jo ennakkoon erittäin kovasti vastustajaksi, mutta Suomella oli jo heti alussa paikka mennä ottelussa johtoon. Osumaa ei kuitenkaan syntynyt ja pieni hermostuneisuus osalla Suomen pelaajista näkyi alussa. Tasalukemissa edettiin aina avausjakson lopulle, kunnes Englanti pääsi iskemään kahdesti.

Suomi ei kuitenkaan luovuttanut ja toisella jaksolla Casper Terholla oli mainio paikka kaventaa läpiajosta, mutta tulosta ei tullut. Lopulta numerot repesivät pelitapahtumiin nähden turhankin suuriksi Englannin iskettyä kolme osumaa viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

- Vastustaja oli juuri niin hyvä kuin osattiin ennakoidakin, ei se mitenkään yllättänyt. Me saimme todella arvokasta kokemusta tästä ottelusta. Parempi voitti, siitä ei ole mitään epäilystä, Suomen päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoi.

Lehtolaa jäi vähän harmittamaan se, että muutamasta todella maukkaasta paikasta osumaa ei saatu aikaiseksi. Toisaalta hyvää oli se, että Suomi pyrki ja osin myös onnistui pelaamaan omaa peliään kovaa vastustajaa vastaan.

- Lopussa alkoi painaa jaloissa ja se näkyi sitten taululla. Emme kuitenkaan lähteneet tekemään liikaa vaihtoja, vaan halusimme useammalle pelaajalle kokemusta siitä, mitä on pelata 90 minuuttia tämän tason vastustajaa vastaan, Lehtola totesi.

- Olihan tämä mahtava mahdollisuus pelaajille mitata omaa tasoaan.

Pelaajista Lehtola antoi erityiskiitosta vahvan ottelun pelanneelle Niilo Saarikivelle sekä kesän Baltic Cupista tasoaan vahvasti nostaneelle Emmanuel Patut’lle.

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan Romanian.

- Nyt yhden välipäivän jälkeen annetaan sitten enemmän vastuuta tänään vaihdossa aloittaneille, Lehtola ennakoi jo seuraavaa ottelua.

Englanti – Suomi 5-0 (2-0)
38. 1-0 Jamal Musiala
44. 2-0 Louie Barry
80. 3-0 Jude Bellingham
84. 4-0 Barry
89. 5-0 Xavies Simons

Suomen kokoonpano: 
1 Hemmo Riihimäki (C)
2 Kalle Wallius >> 68. 19 Matias Kivikko 
4 Miika Koskela
7 Niilo Saarikivi
10 Leo Walta
11 Kai Meriluoto >> 83. 20 Henri Salomaa
14 Emmanuel Patut >> 68. 8 Lasse Ikonen
15 Casper Terho
16 Joose Mäkinen
17 Otto Kemppainen
18 Maxim Stjopin >> 46. 21 Jesse Kilo

Vaihdossa:
12 Mathias Ahlblad
3 Elias Salminen
5 Jesse Nikki
6 Niklas Pyyhtiä
22 Marius Könkkölä