Takaisin
28.10.2018 klo 17.35

U17-pojille katkera tappio

Jaa:

Katso video

Suomen U17-poikien (2002) maajoukkue jatkoi sunnuntaina EM-alkukarsintaansa 1-2 -tappiolla Ranskaa vastaan.

Tappio oli Suomelle katkera, sillä taistelu maailman huippumaihin kuuluvaa Ranskaa vastaan oli erinomainen. UEFA:n tilastojen mukaan maalintekoyritykset menivät Ranskalle 15-9, mutta maalia kohti Suomi osui kuudesti Ranskan viittä vastaan.  

- Ennen peliä puhuimme, että tavoitteena on antaa meillä mahdollisuus hyvään tulokseen. Ja sen mahdollisuuden me kyllä saimme, mutta harmittavasti palkintoa ei tullut, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola manasi. 

- Olen kuitenkin suunnattoman ylpeä pelaajista, ja toivottavasti he osaavat itsekin arvostaa suoritustaan. Kuukausi sitten Ranska löi Espanjan kahdesti maalilla. 

Ranska siirtyi Varsovassa pelatussa ottelussa johtoon 28. minuutilla, kun Yann Kembo jatkoi Georginio Rutterin antaman kulmapotkun verkkoon.

- Ranskalla oli pituusylivoima. Emme vain pystyneet puolustamaan tarpeeksi hyvin näitä pelaajia vastaan, Lehtola harmitteli.

Suomi ei takaiskusta hätkähtänyt vaan tasoitti pelin neljä minuuttia myöhemmin. Naatan Skyttä teki vahvalla nousullaan erinomaisen esityön ja Samuel Anini Jr. viimeisteli.

- Mallikkaasti pelattu ja loppuun asti viety vastahyökkäys, Lehtola kehui. 

Avauspuolikkaalla Eetu Rissasella oli kaksi mainiota paikkaa kaunistella lukemia. Ensimmäisellä kerralla maalivahti ehti kuin ihmeen kaupalla Rissasen laukauksen eteen, toisella hyökkääjä pääsi jo maalivahdin kanssa nokikkain, mutta nosto meni niukasti yli. 

Toinen puoliaika alkoi Suomen kannalta epäonnisesti. Tony Miettinen sai jalkaansa väliin ranskalaispelaajan keskitykseen, mutta suomalaisten harmiksi pallo meni omaan maaliin.

- Se maali tuli raskaaseen paikkaan, Lehtola myönsi.

Suomi ei tälläkään kertaa hätääntynyt vaan nousi peliin mukaan.
  
Jälleen Rissasella oli huipputontti tasoitukseen, mutta läpiajo päättyi ranskalaisvahdin torjuntaan.

- Ei peli missään nimessä helppo ollut. Ranska tuli vahvasti laidoilta läpi ottelun, mutta kiitettävästi pojat pistivät itseään likoon. Ne, jotka ymmärtävät mitä yli 90 minuuttia tuloksesta pelaaminen Ranskan tasoista joukkuetta vastaan vaatii, osaavat arvostaa tätä suoritusta. Ilman sitoutunutta yhdessä tekemistä, omaa toimivaa pelitapaa, suurta sydäntä, rohkeutta ja riittävää määrää ominaisuuksia Ranskan kyydissä ei olisi mitään jakoa, Lehtola sanoi.

Ensimmäisessä ottelussaan Suomi hävisi Puolalle 1-2. Sunnuntaina Puola murskasi Luxemburgin 7-3, joten Puola ja avauspelissään 4-0 Luxemburgin voittanut Ranska jatkavat varmuudella tästä lohkosta kevään jatkokarsintoihin. Suomen viimeinen karsintapeli on keskiviikkona Luxemburgia vastaan.

- Tony Miettinen on pelikiellon vuoksi sivussa, mutta Lauri Kesti toipunee mahataudista siihen peliin. Huomenna keskitymme sataprosenttisesti lataamaan akkuja, Lehtola kertoi.

Videokooste ottelusta tulossa myöhemmin.

Ranska-Suomi 2-1 (1-1)
28. min 1-0 Yann Kembo
32. min 1-1 Samuel Anini Jr.
47. min 2-1 oma maali

Suomen kokoonpano:
1 Matias Niemelä
2 Juho Lehtiranta
4 Tony Miettinen (v)
5 Ville Koski
6 Juho Kilo -> 59. 14 Doni Arifi
7 Samuel Anini Jr. -> 84. 20 Martin Salin
8 Santeri Väänänen (C)
9 Eetu Rissanen -> 68. 19 Sampo Ala
10 Naatan Skyttä
11 Juho Ojanen (v) -> 59. 18 Eetu Mömmö
15 Lassi Forss (v)

Vaihdossa:
12 Lucas Bergström
13 Jussi Niska
16 Adam Marhiev
17 Matti Peltola

Poissa kokoonpanosta:
3 Lauri Kesti