Takaisin
13.11.2020 klo 16.30

U17-pojilla onnistunut ”maaotteluleiri”

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-poikien maajoukkue leireili viikolla Eerikkilässä ja kohtasi leirin aikana U18-poikien Eteläisen ja Läntisen alueiden yhdistelmäjoukkueen.

Vallitsevan tilanteen vuoksi myös U17-poikien maaottelut on syksyltä kaikki siirretty tai peruttu. Päävalmentaja Erkka V. Lehtolan mukaan marraskuun leirin fokus olikin maaottelutapahtuman luomisessa mahdollisimman normaaliin malliin.

- Iso tavoite oli tehdä kaikki kuten maaottelutapahtumassa. Niin valmistautumisen, vastustajan ennakkoon läpikäymisen kuin kaiken muunkin suhteen. Lisäksi meillä oli nyt normaalia tiiviimpi ryhmä eli yksi joukkueellinen pelaajia. Saimme myös ottelun alle kaksi hyvää valmistavaa päivää. Yhtä lailla tässä kerrattiin ja hiottiin myös taustaryhmän toimintaa maaotteluissa, Lehtola kertoi.

- Itse ottelussa näkyi paljon hyviä asioita ja toisaalta sitten virheitä, joista pitää ottaa oppia. Sikäli se täytti hyvin tavoitteensa.

Tuloksena ottelusta oli 1-2-tappio ja vastustaja Lehtolan mukaan erittäin hyvä U17-poikien tavoitteita ajatellen.

- Hyvän ryhmän 03-ikäluokka oli koonnut ja saimme juuri sellaisen haasteen, jota haimmekin, Lehtola kiitteli Peter Lundbergin luotsaamaa vastustajaa.

Leiri kaikkineen täytti Lehtolan mukaan asetetut tavoitteet ja positiivista oli myös se, että koko leiri voitiin viedä läpi täydellä ryhmällä ilman sairastumisia tai loukkaantumisia.

- Toki koronatilanne vaikutti ennen leiriä valintoihin jonkun verran, mutta hyvä ettei mitään uutta tullut, Lehtola totesi.

Leirin päätöspäivänä pelaajien kanssa käytiin vielä henkilökohtaiset keskustelut, joissa puitiin päättyvää ”koronavuotta” ja katsottiin myös tulevaan vuoteen kunkin osalta myös seurajoukkueessa.

- Tästä eteenpäin jatkoa on vaikea ennustaa. Maaliskuussa pitäisi pelata nyt syksyltä siirrettyä EM-karsintaa, mutta vaikea siitä on vielä mitään varmaa sanoa. Sen myötä myös tammi-helmikuun ohjelma on vielä ihan auki. Täytyy nyt vain malttaa ja seurata tilannetta, Lehtola totesi.