Takaisin
20.1.2018 klo 10.29

U17-pojilla edessä haastava Minskin turnaus

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Suomen alle 17-vuotiaiden (2001) poikien maajoukkue matkasi perjantaina perinteiseen Minskin turnaukseen, jossa edessä on viikon aikana peräti viisi ottelua.

Maajoukkue valmistautuu Minskissä maaliskuun puolivälissä Portugalissa pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen. Maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola myöntää tulevien päivien olevan tiukka rupeama.

- Turnauksen luonne on pitkälti pelaamista. Pelaamme viisi peliä, Belgia, Liettua ja Valko-Venäjä alkulohkossa ja sen jälkeen kaksi sijoitusottelua. Jokainen ymmärtää, että viisi ottelua noin lyhyeen jaksoon on kova urakka, Lehtola huomauttaa.

Pelejä on siis paljon ja niistä otetaan Lehtolan mukaan kaikki irti.

- Kivaa on se, että pääsemme kokeilemaan pelaajia ja erilaisia pelitapoja, Lehtola sanoo.

Tämä maajoukkue voitti syksyn EM-alkukarsintalohkonsa pelattuaan Islannin kanssa 0-0 ja voitettuaan Venäjän 1-0 sekä Färsaaret 4-0. 

- Saimme muutaman hyvän onnistumisen syksyllä ja pystyimme myös pitämään oman maalin puhtaana, jota emme viime vuoden aikana muuten juuri pystyneet tekemään. Se on yksi iso juttu, Lehtola pohtii.

- Nyt pelaamme paljon, joten pelien sisällä pitää pystyä treenaamaan mm. erikoistilanteita, jotka ovat isossa roolissa aina, Lehtola toteaa.

Lisää Lehtolan mietteitä sekä pelaajien haastatteluita on katsottavissa Huuhkaja TV:n kautta.