Takaisin
3.10.2017 klo 16.33

U17-pojat voittivat EM-alkukarsintalohkonsa

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

U17-pojat päättivät EM-alkukarsinnat 4-0-voittoon Färsaarista. Tulos tarkoitti samalla, että Suomi voitti neljän maan lohkonsa ja etenee kevään jatkokarsintaan.

Suomi sai otteluun unelma-alun. Pallo pelattiin keskelle Pyry Hannolalle, joka jatkoi sen vasemmalle. Elias Mastokangas otti pallon eteenpäin haltuun ja upotti sen taka-alakulmaan kuudennella minuutilla. Todella vaarallisia maalipaikkoja ei juurikaan tuhlailtu, mutta Suomi piti peliä vastustajan puoliskolla käytännössä koko 80-minuuttisen. Anssi Suhonen laukoi reilun puolen tunnin kohdalla erittäin terävästi 16-rajan takaa. Färsaarten maalivahti Bjarti Vitalis Mørk torjui matalan kudin eteensä, mutta Terry Ablade oli paikalla oli viimeisteli 2-0-taukojohdon.

Suhonen oli rakentamassa myös seuraavaa osumaa 48. minuutilla. Taitava keskikenttäpelaaja murtautui rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin 11-metrisen arvoisesti. Sen laukoi verkon perukoille Mastokangas. Loppulukemat sinetöi Ablade, joka kävi tällä kertaa iskemässä Mastokankaan laukauksen irtopallon maaliin.

Suomi avasi turnauksen 0-0-tasapelillä Islantia vastaan, mutta voitti Venäjän 1-0 ja Färsaaret 4-0. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli äärimmäisen tyytyväinen ja ylpeä omiensa suorituksesta. 

- Tiesimme, että Islanti on ikään kuin päävastustajamme, joten ensimmäisessä pelissä oli siinä mielessä paineita. Tiesimme, että pelistä pitää saada tulosta. Meillä oli pitkiä hyviä jaksoja, mutta myös hankalia. 0-0 ei ollut paras mahdollinen tulos, mutta en ollut pettynyt, Lehtola perkasi.

- Venäjä-voitto oli meiltä huippuonnistuminen monellakin tavalla. Vaikka Venäjä hävisi lopulta tänäänkin, niin heillä on mielestäni todella hyviä yksilöitä. Färsaaria vastaan teimme aika monta vaihtoa avaukseen, mutta uudet pelaajat ottivat hyvin vastuuta, eivätkä menneet piiloon silloin kun piti olla esillä. Olen tähän tilanteeseen monella tavalla hyvin tyytyväinen, luotsi jatkoi.

Suomen joukkue on pelannut vuoden aikana kovia maaotteluita ja kärsinyt suurilukuisiakin tappioita. Juuri siksi onnistumiset tärkeässä paikassa maistuvat vielä arvokkaammilta.

- Meillä on ollut oikeasti tiukka vuosi, melkein herkistyn, kun ajattelen tilanteita, missä olemme olleet. Teemme töitä nuorten miesten kanssa, joten tämä on pelaamisen ja elämisen opettelua. Meille on tullut isoja notkahduksia ja isoja nousuja. Olemme uineet välillä syvissä vesissä ja puhuneet syvällisiä.

- Ne pitää tietysti nähdä oppimispaikkoina. Meillä on myös fiksu ryhmä aikuisia, jotka ovat osanneet suhtautua asioihin oikein. Tulokset pitää aina laittaa mittasuhteisiin, myös nämä hyvät tulokset. Olemme vielä kaukana lopputurnauspaikasta, mutta on hienoa mennä jatkokarsintaan, työnteko jatkuu. Näen, että matkamme on ollut jo nyt todella arvokas, Lehtola kehui.

Katso Lehtolan koko haastattelu Huuhkaja-tv:stä. 

Färsaaret-Suomi 0-4 (0-2)
6' 0-1 Elias Mastokangas
32' 0-2 Terry Abblade
48' 0-3 Mastokangas rp.
55' 0-4 Ablade

Suomen kokoonpano:
1 Viljami Sinisalo FC Espoo
2 Noah Nurmi (C) KäPa
5 Benjamin Hiekkanen VIFK
9 Terry Ablade FC Jazz
10 Anssi Suhonen Hamburger SV
11 Pyry Hannola FC Midtjylland ->> 61. 8 Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
14 Juho Ojanen FC Honka ->> 57. 6 Oskari Sallinen FC Groningen
15 Otto Ollikainen HJK
16 Joel Laitinen PEPO
17 Elias Mastokangas FC Inter
20 Julius Tauriainen HJK ->> 69. 19 Maximo Tolonen FC Honka

Vaihdossa:
12 Otso Linnas VJS
3 Saku Heiskanen TSG 1899 Hoffenheim
4 Patrik Raitanen Liverpool FC
7 Kevin Larsson KäPa
13 Jeremiah Streng VIFK
18 Valtteri Olsbo HJK