Takaisin
22.1.2019 klo 20.03

U17-pojat voitokkaana Minskissä

Jaa:

Suomen U17-pojat (2002) voitti Minskin kansainvälisen turnauksen toisessa ottelussaan isäntämaa Valko-Venäjän 1-0 (1-0).

Sunnuntaina niukasti 0-1 Belgialle hävinnyt Suomi sai otteluun hienon alun, sillä valkopaidat siirtyivät johtoon jo kuudennella peliminuutilla.

Suomi sai tuolloin rangaistuspotkun, kun Naatan Skyttää rikottiin. Valko-Venäjän maalivahti torjui Skytän rankkarin, mutta puolustajan huonon purun seurauksena pallo tuli uudelleen Skytälle. Ilves-peluri ei toista kertaa paikastaan erehtynyt.

Maalista huolimatta ensimmäinen puoliaika oli Suomelle hankala. Valko-Venäjä oli juuri niin kova ja ilkeä vastustaja kuin etukäteen Suomen leirissä osattiin odottaa. Etenkin erikoistilanteet toivat painetta Suomen päätyyn, mutta uhrautuva pelitapa tuotti tulosta.

- Tämä oli malliesimerkki siitä, mitä voittaminen tällä tasolla vaatii, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola huomautti.

Toisella puoliajalla Suomi pääsi peliin paremmin mukaan ja muutaman minuutin sisällä Suomella oli kolme, neljä erinomaista maalipaikkaa karata kahden maalin johtoon.

- Sitä helpottavaa maalia ei nyt tullut. Mutta olen todella iloinen jätkien puolesta, että tällä kertaa johto kesti loppuun asti, Lehtola tuumi.

- Tämä oli peli, jonka katsominen olisi ollut hyvä opetus monelle tämän ikäiselle pelaajalle. Siitä näki, kuinka kovia nämä pelit voivat olla, Lehtola mainitsi.

Suomen joukkueessa onnistujia oli laajalla rintamalla.

- Tämä oli koko joukkueen voitto. Onnistujia oli maalivahdista ylimpään linjaan, Lehtola kehui.

Pientä takapakkia Suomelle tuli Eetu Rissasen ja Samuel Anini Jr:n loukkaantumisten myötä.

- Huomenna olemme viisaampia näiden loukkaantumisten suhteen. Mutta siitäkin olen ylpeä, että meidän pelaajamme eivät provosoituneet vaikka vastustaja pelasi välillä aika kovaa, Lehtola sanoi.

Seuraavaksi Suomi kohtaa torstaina Tadzhikistanin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15.15.

- Näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä urakoineet pelaajat ovat siinä ottelussa pienemmässä roolissa, Lehtola huomautti.

Suomi – Valko-Venäjä 1-0 (1-0)
6. min 1-0 Naatan Skyttä

Suomen kokoonpano:
1 Matias Niemelä FC Espoo
4 Tony Miettinen KuPS 
5 Ville Koski PKKU  
6 Juho Kilo Hamburger SV
7 Samuel Anini Jr PKKU -> 69. 2 Juho Lehtiranta HJK 
8 Santeri Väänänen HJK (C)
9 Eetu Rissanen KuPS -> 56. 16 Adam Marhiev HJK
10 Naatan Skyttä Ilves
13 Kaarlo Rintamäki SJK  -> 79. 14 Matti Peltola HJK
15 Lassi Forss FC Lahti
22 Pauli Katajamäki FC Honka  -> 56. 20 Nooa Laine JJK

Vaihdossa:
12 Matias Riikonen Ilves
3 Lauri Kesti HJK 
11 Santeri Mäkinen KPV
17 Leo Ussher HJK
18 Viljami Aittokoski KuPS 
19 Eetu Mömmö Ilves 
21 Juho Pietola Ilves