Takaisin
3.8.2019 klo 21.24

U17-pojat valmiina avoimen PM-turnauksen avaukseen

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-poikien maajoukkue matkasi perjantaina kohti Tanskaa, jossa sunnuntaina on edessä avoimen PM-turnauksen avausottelu isäntämaata vastaan.

Suomen joukkueeseen on alun perin nimettyyn ryhmään jouduttu tekemään kaksi muutosta ja uusina niminä mukaan nousivat KTP:n Niklas Leinonen ja HJK:n Henri Salomaa, jotka molemmat ovat olleet mukana myös aiemmin. Ainoana ensimmäistä maaotteluaan turnauksessa hakee FC Hongan Jesse Nikki.

- Perjantaina matkustimme ja aika lailla suunnitelmien mukaan matka meni. Ehdimme illalla vielä harjoittelemaankin kevyesti. Lauantaina vedettiin sitten pääharjoitus ennen Tanska-ottelua ja hyvää tekemistä kentällä oli, joukkue on täynnä selvästi näyttöhaluisia pelaajia, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoi tyytyväisenä.

Turnauksen konseptia on muutettu hiukan aiemmasta. Turnaus pelataan cup-muotoisena ja otteluita tulee kaikkiaan kolme kaikille maille.

- Iso juttu on se, että pelataan samalla rytmillä kuin syksyn EM-karsinnoissa. Pääsemme nyt totuttelemaan siihen ja hiomaan käytäntöjä, Lehtola sanoo.

EM-karsinnoissa pelataan ennen kaikkea tuloksesta, mutta nyt Tanskassa peliaikaa jaetaan lähtökohtaisesti tasaisesti siten, että jokainen pelaaja on avauksessa ainakin yhdessä ottelussa.

- Mitään tarkkaa ei ennakkoon kuitenkaan ole lyöty lukkoon sen suhteen kuka missäkin ottelussa pelaa ja miten paljon. Nämä asiat katsotaan sitten turnauksen edetessä.

Turnauksessa on Lehtolan mukaan myös mahdollisuus tehdä vielä ainakin joitain pelillisiä ja taktisia kokeiluja.

- Iso tavoite on tietysti oman pelin ydinteemojen edistäminen ja kehittäminen. On kuitenkin mahdollista, että pelitapaa tai ryhmitystä vähän kokeillaan joko jossain ottelussa tai sitten muutoksilla kesken ottelun. Kaikkiaan tavoitteena on kuitenkin pelata hyvä ja ehjä turnaus.

Haastetta joka tapauksessa riittää. Avausottelussa vastaan asettuva Tanska on tuttu vastus ja sen taso myös hyvin tiedossa.

- Olemme minun aikanani pelanneet joka vuosi tässä turnauksessa Tanskaa vastaan. Tanska on nyt isäntämaa ja se on aina laadukas joukkue. Tanskan pelaamisessa on vähän samaa kuin EM-karsinnoissa vastaan tulevan Tshekin pelissä, joten sunnuntain ottelu palvelee myös sitä.

- Tanska pelaa todella rohkeasti alhaalta saakka ja pääsemme katsomaan miten meidän korkea prässimme toimii. Toisaalta Tanska myös prässää ylhäältä ja meidän pitää löytää keinot sen purkamiseen.

Lehtola muistuttaa vielä, että vastaan asettuu todella kova ryhmä.

- Tanska ei ole pelannut ehkä ihan parhaita vastustajia vastaan, mutta kun tämän vuoden saldo on seitsemän voittoa yhtä monesta ottelusta maalierolla 24-2, niin kyllä se jotain kertoo.

Tanskan ja Suomen välinen ottelu Nyborgissa alkaa sunnuntaina kello 14.30 (15.30 Suomen aikaa). Ottelusta ei ole tarjolla suoraa lähetystä.

Suomen joukkue avoimessa PM-turnauksessa >>