Takaisin
30.7.2017 klo 21.57

U17-pojat taipui Ruotsille

Jaa:

Alle 17-vuotiaiden (2001) poikien urakka avoimessa PM-turnauksessa Islannissa alkoi sunnuntaina 0-2 (0-1) –tappiolla Ruotsille.

Lisävoimia seuraavaan otteluun

Suomi joutui ikävien loukkaantumisten takia lähtemään otteluun hiukan siipirikkoisena ja ottelun alku mentiinkin selkeästi Ruotsin merkeissä. Ruotsi sai liikaa tilaa ja käytti sen myös hyväkseen ja siirtyi ottelussa johtoon.
 
Takaiskumaalin jälkeen Suomi sai rivinsä paremmin kasaan. Peliin tuli aggressiivisuutta ja pallo pysyi paremmin myös suomalaisten hallussa.
 
- Ei siinä maalipaikkoja juurikaan ollut, mutta ryhdikäs loppu meiltä ensimmäiselle jaksolle, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoi.
 
Toisella jaksolla Ruotsi iski vielä kertaalleen. Pelin kuva ei suuresti avausjakson lopusta muuttunut. Suomi oli hyvin pelissä mukana, mutta kokonaisuutena voitto meni ansaitusti Ruotsille.
 
- Ruotsi oli odotetun vahva, olimme heidän pelejään katsoneet ja sinänsä mikään ei yllättänyt. Joukkueessa on paljon nopeita, vaarallisia pelaajia. Meillä lähtökohdat olivat toki aika vaikeat ja ehkä pelistä olisi voinut jotain enemmänkin saada, mutta turha tässä on jossitella. Ruotsi oli parempi, Lehtola myönsi.
 
Lehtolan mukaan tottuminen kansainväliseen vauhtiin maajoukkuepaidassa ei ollut helppoa.
 
- Iso viesti tästä pelistä oli se, että aika monen pelaajan kohdalla arjen tekeminen ei valmista riittävästi näihin koitoksiin. Pelaajissa on toki eroja, mutta jos 50 minuutin kohdalla alkaa olla aivan puhki, niin silloin futis ei enää ole kivaa.
 
Positiivistakin ottelusta toki jäi käteen Oliver Antmanin, Anthon Kärjen ja Henri Alamikkotervon maajoukkuedebyyttien myötä.
 
- Se oli ehdottoman positiivinen juttu kaikkien kannalta ja etenkin avauksessa pelannut Antman esiintyi oikein edukseen, Lehtola kiitteli.
 
Suomi kohtaa toisessa ottelussaan tiistaina Färsaaret ja mukaan saadaan silloin täydennystä harvenneisiin riveihin.
 
- Hieno saada kolme tuoretta pelaajaa mukaan. Pystymme jakamaan vastuuta enemmän. Pää pystyssä tästä joka tapauksessa nyt eteenpäin lähdetään, Lehtola sanoi.
 
Ruotsi - Suomi 2-0 (1-0)
19. 1-0
63. 2-0
 
Suomen kokoonpano:
Suomen avaus:
Viljami Sinisalo FC Espoo (C)
Sami Sipola OLS >> 61. Valtteri Olsbo HJK 
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Joel Laitinen PEPO
Seth Saarinen FC Zürich >> 51. Noah Nurmi KäPa
Jeremiah Streng VIFK >> 67. Julius Tauriainen HJK
Oskari Sallinen FC Groningen
Otto Ollikainen HJK >> 61. Henri Alamikkotervo KePS
Axel Vidjeskog FF Jaro >> 51. Anthon Kärki PK-35 
Oliver Antman TiPS
Terry Ablade FC Jazz
 
Vaihdossa:
Otso Linnas VJS