Takaisin
8.9.2019 klo 14.40

U17-pojat taipui Romanialle rangaistuspotkujen jälkeen

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-poikien maajoukkueen toinen ottelu Syrenka Cupissa päättyi 1-1-tasapeliin Romanian kanssa. Ottelun ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta, jossa Romania oli vahvempi.

Romania meni ottelussa johtoon juuri tauon alla. Suomi tuli kuitenkin tasoihin hiukan ennen tunnin täyttymistä pelikellossa Niklas Pyyhtiän ensimmäisellä maajoukkuemaalilla. Enempiä osumia ei nähty, joten ottelu päättyi 1-1 ja voittaja ratkaistiin rangaistuspotkuilla. Niissä Romania oli tarkempi onnistuen neljästi Suomen kahta rangaistuspotkumaalia vastaan.

Suomi vaihtoi edellisestä Englanti-ottelusta maksimimäärän pelaajia avaukseen, kun Romania oli puolestaan tehnyt ensimmäiseen otteluun verrattuna vain yhden muutoksen avausmiehistöönsä. 

Ottelun kuva oli alusta saakka melkoisen selvä. Suomi piti palloa enemmän ja Romania pyrki iskemään vastahyökkäyksillä puolustaen tiiviisti. Suomi sai muutaman paikan luotua avausjaksolla, mutta ainoan maalin iski Romania. Suomi menetti pallon keskialueella ja terävän vastaiskun päätteeksi Romania siirtyi johtoon.

- Tauolla tiesimme, että jos vähän parannamme ja saamme vähän terävyyttä lisää, niin tulemme rinnalle tai jopa ohikin. Romanialla alkoi myös vähän painaa jaloissa se, että he pelasivat liki samalla kokoonpanolla, Suomen päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi.

Romania puolusti kuitenkin erittäin tarkasti, eikä Suomi juuri löytänyt tiloja, vaikka peliä tauon jälkeen hallitsikin. Tasoitus syntyi kapteeni Lasse Ikosen saatua pallon keskellä. Ikonen nosti syötön linjan taakse ja pallo ajautui romanialaispelaajan kautta Pyyhtiälle, joka iski lähietäisyydeltä pallon varmasti maaliin.

- Täytyy myöntää, että ei meillä kovin paljon paikkoja tasoituksen jälkeen ollut. Romania piti hyvin pakan tiiviinä – ja heillä puolestaan oli yksi tolppalaukaus, Lehtola kertoi. 

Rangaistuspotkukilpailun tappio toki harmitti, mutta tasapeli varsinaisella peliajalla oli hyvä tulos ja myös peliesitys lämmitti. Samalla Suomi pääsi jälleen peluuttamaan ryhmäänsä laajalti.

- Olemme saaneet nyt isolle ryhmälle vastuuta ja näyttöpaikkoja ja pärjättiin kentällä hyvin. Olen todella tyytyväinen siihen miten pystyimme pelaamaan pallollisena, vaikka avaus vaihtui miltei kokonaan.

Suomi kohtaa tiistaina turnauksen päättävässä sijoitusottelussa Norjan.

- Emme ole Norjaa kohdanneet pitkään aikaan, tämä ikäluokka ei itse asiassa kertaakaan aiemmin, joten sikäli mukava pelata heitä vastaan ja saada uusi kokemus. Se on samalla viimeinen ottelu ennen karsintojen alkua ja kun aikaa sinne on enää kaksi viikkoa, niin vahvasti karsinnat mielessä tiistain otteluunl ähdetään, Lehtola linjasi.

Suomi – Romania 1-1 (0-1) (rp. 2-4)
44. 0-1
57. 1-1 Niklas Pyyhtiä

Suomen kokoonpano:
12 Mathias Ahlblad
2 Kalle Wallius >> 60. 17 Otto Kemppainen
3 Elias Salminen
5 Jesse Nikki
6 Niklas Pyyhtiä >> 84. 7 Niilo Saarikivi
8 Lasse Ikonen (C) >> 60. 14 Emmanuel Patut
18 Maxim Stjopin >> 60. 15 Casper Terho
19 Matias Kivikko >> 80. 16 Joose Mäkinen
20 Henri Salomaa
21 Jesse Kilo >> 60. 11 Kai Meriluoto
22 Marius Könkkölä >> 60. 10 Leo Walta
 
Vaihdossa:
1 Hemmo Riihimäki
4 Miika Koskela