Takaisin
28.1.2019 klo 13.56

U17-pojat päättivät Minskin turnauksen voittoon

Jaa:

U17-pojat (2002) voittivat Minskin kansainvälisen turnauksen päätösottelussaan Moldovan 2-0 (1-0). Suomi sijoittui yhdeksänneksi.

Suomi piti palloa ja hallitsi ottelua, mutta maalipaikoilla ei juhlittu. 23. minuutilla Matti Peltola ja Adam Marhiev tekivät esityöt ja Eetu Mömmö laukoi vasemmallaan rangaistusalueen sisältä 1-0-lukemat. Voiton sinetti nähtiin 69. minuutilla, kun Peltola ja Eetu Rissanen alustivat ja Nooa Laine viimeisteli.

 

- Peli oli meillä melko hyvin kontrollissamme, mutta teimme myös virheitä. Moldova sai niistä muutamia maalipaikkoja, mutta he eivät päässeet ylärimaa lähemmäs, Erkka V. Lehtola totesi.

 

- Ei jäänyt epäselväksi kumpi oli parempi joukkue, mutta olimme myös aika tehokkaita. Emme luoneet liikaa maalipaikkoja.

 

Eniten turnauksessa pelanneet eivät käyneet tänään kentällä. Juho Lehtiranta ja Santeri Mäkinen puolestaan joutuivat tulemaan vaihtoon lievien loukkaantumisten vuoksi.

 

Suomi pelasi turnauksessa viisi ottelua. Lohkovaiheesta tuloksena oli 0-1 ja 0-2-tappiot Belgialle ja Tadzhikistanille. Turnauksen finaaliin edennyt isäntämaa Valko-Venäjä kaatui 1-0. Ensimmäisen sijoitusottelun Ukrainaa vastaan nuoret voittivat 2-1 ja Moldovan siis 2-0. Sijoitus 12 maan turnauksessa oli yhdeksäs.

 

Turnauksen viisi ottelua pelattiin kahdeksan päivän sisään. Suomen joukkueesta moni kärsi vatsavaivoista ennen ottelua Tadzhikistania vastaan, jonka tulos olikin lopulta heikoin.

 

- Sijoituksemme on pettymys. Ajattelemme kaikki, pelaajat ja taustat, että olisimme kuuluneet ylemmäs. Emme olleet tarpeeksi hyviä muutamien pelien muutamissa tärkeissä asioissa, se mielestäni maksoi tämän. Vatsavaivat alkoivat ottelussa Valko-Venäjää vastaan ja seuraavan päivän treenit jouduimme perumaan, Lehtola kertoi. 

 

- Saimme paljon onnistumisia joukkueena ja yksilöinä, siihen olen tyytyväinen. Voitto Valko-Venäjästä oli hyvä suoritus. Se oli kova taistelu ja arvokas kokemus meille. Meitä ei pelattu usein tylysti ulos, vaan teimme vastustajien maaliin johtaneissa tilanteissa itse virheitä. Aikuisetkin tekevät virheitä, joten ei tietenkään ole ihme, että viiteen peliin niitä näin nuorille sattuu. Viisi tehtyä ei ole maali-ilottelua, mutta osa niistä oli tyylikkäitä ja tulivat hienojen hyökkäysten jälkeen. 

 

- Hyökkäyspelaaminen oli iso teemamme. Se on edelleen osa-alue, missä meidän pitää olla parempia. Ajoitukset pitää saada paremmin kohdilleen, pelaajien väliset yhteistyöt, syöttöjen laatu ja taito viimeistellä paikoista. Tekemistä on paljon. Erittäin iloinen olen siitä, kuinka sitoutuneita pelaajat ja taustat yhteiseen tekemiseemme ovat. Kokonaisuutena tämä on erinomainen turnaus. 

 

Pelaajat valitsivat keskuudestaan turnauksessa parhaiten onnistuneet ja valinnat kerrotaan maanantai-iltana. U17-pojat kohtaavat seuraavaksi Irlannin tuplamaaottelussa Dublinissa 22. ja 25. maaliskuuta.

 

Suomi-Moldova 2-0 (1-0)

23’ 1-0 Eetu Mömmö

69’ 2-0 Nooa Laine

 

Suomen kokoonpano:

12 Matias Riikonen   

2 Juho Lehtiranta ->> 41. 15 Lassi Forss 

3 Lauri Kesti 

11 Santeri Mäkinen ->> 56. 18 Viljami Aittokoski                            

14 Matti Peltola 

16 Adam Marhiev

17 Leo Ussher 

19 Eetu Mömmö ->> 65. 9 Eetu Rissanen  

20 Nooa Laine 

21 Juho Pietola      

22 Pauli Katajamäki                                                                                                                        

 

Vaihdossa:

1 Matias Niemelä

4 Tony Miettinen   

5 Ville Koski 

6 Juho Kilo  

8 Santeri Väänänen  

10 Naatan Skyttä

 

Ei kokoonpanossa:

Samuel Anini Jr. (loukkaantunut)

Kaarlo Rintamäki (sairastunut)