Takaisin
27.1.2018 klo 13.43

U17-pojat päättivät Minskin turnauksen voittoon

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-pojat päättivät Minskin kansainvälisen turnauksen 3-1 (1-1)-voittoon Kazakstanista. Suomen maalit viimeistelivät Elias Mastokangas, Joel Karlström ja Otto Ollikainen.

Suomi hallitsi palloa ja loi heti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana useita hyviä maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti nappasi vielä yritykset.

Maalihanat aukesivat 13. minuutilla. Elias Mastokangas nousi kohti 16-aluetta oikealta ja syötti Terry Abladelle. Hyökkääjä pelasi nopean seinän takaisin ja Mastokangas pääsi uudestaan palloon ja tälläsi sen taka-alakulmaan.

Johto oli lähellä tuplaantua reilun puolen tunnin kohdalla, kun Saku Heiskanen täräytti pallon ylärimaan. Seuraavaksi soi kuitenkin toisessa päässä. Kazakstan pääsi tasoittamaan 32. minuutilla. Viljami Sinisalo venyi tärkeään torjuntaa vielä ennen taukoa.

Suomi pääsi uusimaan johtonsa 46. minuutilla, kun Heiskanen laukoi 16-rajan sisäpuolelta. Maalivahti torjui eteensä ja jatkopallon sisään iski Joel Karlström.

Sama kaava toistui vajaan tunnin kohdalla. Tällä kertaa Heiskanen pelasi pallon maalille ja maalivahti torjui eteensä. Pallon verkkoon toimitti Otto Ollikainen. Suomen peli kulki lähestulkoon läpi ottelun vahvasti, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

- Tänään kentällä oli pelaajia, jotka ovat pelanneet turnauksen aikana hieman vähemmän ja saimmekin todella hyvän alun otteluun. Olimme energisiä, saimme laukauksia ja teimme maalinkin, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kehui.

- Tavoite oli pitää paljon pelanneita tänään vaihdossa. Haluamme, että kaikki lähtevät täältä kotiin seuroihinsa terveinä. Seuraamme kuormituksia tarkkaan.

Suomi pelasi Minskin turnauksessa seitsemässä päivässä viisi ottelua. Saldoksi kertyi tappiot Belgialle (0-4), Valko-Venäjällä (0-1) ja Venäjälle (0-1), tasapeli Liettuaa vastaan (0-0) sekä 3-1-voitto Kazakstanista. Urakan tärkein tavoite on valmistaa joukkuetta maaliskuun EM-jatkokarsintaan.

- Emme tietenkään ole tyytyväisiä tuloksiin. Minun ja koko tiimin pitää miettiä, miten saamme parannettua niitä. Toisaalta viiden pelin putkessa pitää myös ymmärtää, ettei voi jahdata vain tulosta. Saimme paljon informaatiota pelaajista, mukana oli myös kolme ensikertalaista sekä muutamia muita, jotka ovat olleet vähemmän mukana, Lehtola kommentoi.

- Saimme tietoa siitä, löytyykö kärjen takaa uusia pelaajia, jotka voivat ottaa kovissa paikoissa vastuuta.

Debyyttinsä Suomi-paidassa turnauksessa tekivät Taneli Hämäläinen, Julius Schmid ja kahden pelin jälkeen kätensä loukannut Albin Sahiti.

Suomi pelaa EM-kisapaikasta Portugalissa Sveitsiä, Slovakiaa ja Portugalia vastaan 13.-18.3. Minskistä puuttui joukkueen viimeisen vuoden avainpelaajista Saksassa ja Englannissa pelaavat Anssi Suhonen ja Maximus Tainio sekä jo ennen avausottelua harjoituksissa loukkaantunut kapteeni Noah Nurmi.

- Toivon tietysti, kuten jokainen valmentaja, että saamme kaikki parhaat pelaajat mukaan ja, että saamme mahdollisimman hyvän valmistautumisen. On vielä kysymysmerkki, menemmekö paikan päälle Portugaliin viisi vai neljä päivää ennen ensimmäistä peliä ja että saisimmeko pelattua vielä yhden harjoitusottelun jotain paikallista seurajoukkuetta vastaan, Lehtola päätti.

Kazakstan-Suomi 1-3 (1-1)
13’ 0-1 Elias Mastokangas
32’ 1-1
46’ 1-2 Joel Karlström
58’ 1-3 Otto Ollikainen

Suomen kokoonpano:
1 Viljami Sinisalo (C)
3 Saku Heiskanen 
7 Kevin Larsson ->> 47. 15 Otto Ollikainen ->> 77. 10 Maximo Tolonen 
8 Joel Karlström 
9 Terry Ablade 
13 Joona Viskari  
14 Sami Sipola 
16 Joel Laitinen 
17 Elias Mastokangas 
19 Arlind Sejdiu 
21 Taneli Hämäläinen

Vaihdossa:
12 Julius Schmid 
4 Patrik Raitanen 
5 Benjamin Hiekkanen 
6 Oskari Sallinen 
11 Pyry Hannola 
20 Matias Rale 

Ei kokoonpanossa:
2 Noah Nurmi
18 Albin Sahiti