Takaisin
10.8.2019 klo 13.43

U17-pojat päätti avoimen PM-turnauksen voittoon

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-poikien maajoukkue kukisti lauantaina Tanskassa pelattavan avoimen PM-turnauksen päätösottelussa Pohjois-Irlannin niukasti 1-0 (1-0) ja vei nimiinsä turnauksen 5. sijan.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon 18. minuutilla, kun Otso Koskinen viimeisteli Kasper Paanasen ja Joose Mäkisen esityöstä. Viimeisen reilun kymmenminuuttisen Suomi joutui taistelemaan alivoimalla Otto Kemppaisen kentältäpoiston jälkeen, mutta Koskisen osuma jäi ottelun ainoaksi.

Ottelun avausjakson Suomi pääsi pelaamaan myötätuuleen ja loi maalin lisäksi muitakin paikkoja. Toisaalta myös Pohjois-Irlanti pääsi iskemään vaarallisesti, kahdesti Suomen pelastivat maalivahti Eetu Huuhtasen huipputorjunnat ja kertaalleen tolppa.

- Ei ollut parasta meiltä, sen näki jo ennen ottelua, kun joukkuetta piti selkeästi vähän herätellä ja potkia. 1-0 tauolla oli hyvä tilanne, mutta esitys ei ollut samaa tasoa. Paikkoihin nähden tilanne olisi hyvin voinut olla vaikka 3-3, päävalmentaja Erkka V. Lehtola mietti.

Tauolla ja heti toisen jakson alkuun Suomi teki muutaman vaihdon. Pohjois-Irlanti sai puolestaan tuulen taakseen. Maalipaikat jäivät molemmissa kenttäpäädyissä huomattavasti vähemmälle ja lopulta enempiä osumia ei siis nähtykään. Lopun Suomi lähinnä puolusti johtoaan jouduttuaan alivoimalle.

- Kuusi minuuttia tuli lisäaikaa eli reilu vartti pelattiin vajaalla, mutta selvisimme. Se oli kuitenkin hyvä kokemus – joutua alivoimalla puolustamaan johtoasemaa – ja positiivista oli, että se myös hoidettiin. Muuten esitys oli kokonaisuutena vähän valju, Lehtola mietti.

Positiiviselle puolelle Suomi voi kirjata Koskisen ensimmäisen maajoukkuemaalin ja Huuhtasen vahvan esityksen.

- Hän oli meidän selvästi paras pelaajamme tänään, Lehtola antoi tunnustuksen maalivahdille.

Suomen saldoksi turnauksesta jäi 0-2-tappio Tanskalle, 5-1-voitto Islannista ja nyt sijoitusottelussa siis voitto Pohjois-Irlannista. 

Turnauksesta jäi Lehtolalle kaikkineen hiukan kaksijakoiset mietteet. 

- Kaksi voittoa kolmesta pelistä on hieno juttu ja hävisimme mielestäni turnauksen selvästi parhaalle joukkueelle Tanskalle, Lehtola ynnäili.

- Oli hyviä hetkiä, mutta oli myös hankalia hetkiä erityisesti Islanti- ja Pohjois-Irlanti -otteluissa.

Tähtäin isossa kuvassa on syksyn EM-karsinnoissa ja paljon on vielä ratkaistavia asioita Lehtolan mukaan.

- Joitain vastauksia saimme täällä, mutta aika paljon jäi vielä kysymysmerkkejäkin, Lehtola viittasi pelaajiin.

- Ehkä olisin toivonut niitä vastauksia hiukan enemmän, mutta onneksi meillä on edessä vielä Syrenka Cup Puolassa ennen karsintoja.

Suomi – Pohjois-Irlanti 1-0 (1-0)
18. 1-0 Otso Koskinen

Suomen kokoonpano:
12 Eetu Huuhtanen Ilves
3 Jesse Nikki FC Honka
6 Niklas Leinonen KTP >> 46. 8 Lasse Ikonen OLS 
9 Kasper Paananen OLS
13 Otso Koskinen FC Honka >> 63. 7 Niilo Saarikivi FC Honka
14 Niklas Pyyhtiä TPS >> 63. 10 Leo Walta HJK
16 Joose Mäkinen FC Jazz (C)
17 Otto Kemppainen RoPS (ua. 80.)
18 Maksim Stjopin Ilves >> 82. 2 Kalle Wallius HJK
19 Matias Kivikko FC Honka
20 Henri Salomaa HJK >> 46. 15 Casper Terho HJK

Vaihdossa:
1 Hemmo Riihimäki KuPS
4 Miika Koskela OLS
11 Kai Meriluoto HJK