Takaisin
13.10.2021 klo 01.26

U17-pojat päättää EM-karsintaturnauksen tänään Gibraltaria vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Tiina Pirilä

Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattava ottelu alkaa kello 14:00 ja näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Otteluliput (7 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi) myydään paikan päällä stadionilla – turnauslipulla pääsee luonnollisesti myös päätösotteluun.

U17-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) pelaa tänään keskiviikkona paikasta EM-jatkokarsinnoissa. Suomi on aloittanut karsintaturnauksen 1–1-tasapeleillä Sveitsiä ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, ja nyt haussa on voittotilin avaaminen Gibraltarin kustannuksella.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoo, että joukkue ei harjoitellut maanantaina jalkapallokentällä, vaan huoltavia toimenpiteitä tehtiin hotellilla ja allasosastolla.

– Maanantai oli kaikin puolin pääkoppaa ja kroppaa virkistävä päivä. Kun tänään (tiistaina) palasimme kentälle, näytti, että joukkueessa on hyvä tunnelma. Kaikki pelaajat ovat käytettävissä keskiviikon ottelussa, vaikka muutamat jättivät harjoituksissa joitain osioita tekemättä, Lehtola avaa.

Jokaisen karsintalohkon kaksi parasta jatkavat EM-jatkokarsintaan, minne pääsee myös karsintojen neljä parasta lohkokolmosta. Koska Suomi on pelannut tasapelit sekä Sveitsiä että Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, on sillä hyvät mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon – toisaalta se voi jäädä myös lohkojumboksi.

Jos Suomi voittaa Gibraltarin ja Bosnia-Hertsegovina sekä Sveitsi pelaavat tasan 1–1, kolme parasta joukkuetta on viidessä pisteessä samalla maalierolla. Tässä tapauksessa Gibraltar-pelin tulokset ratkaisevat kolmen parhaan järjestyksen. Jos Suomi kaataa Gibraltarin ja Sveitsi ja Bosnia-Hertsegovina jäävät maaleitta, turnausisännät voittavat lohkon.

Toisaalta 2–2- tai sitä runsasmaalisempi tasapeli tarkoittaa sitä, että Suomi jää voitollakin lohkon kolmanneksi. Ja jos Bosnia-Hertsegovina tai Sveitsi voittaa ottelunsa, Suomi nousee lohkokakkoseksi lyömällä päätösvastustajansa.

– Kaikki sijoitukset ovat siis mahdollisia meille. Ylivoimaisesti tärkeintä on kuitenkin vain keskittyä omaan peliin ja hyvään suoritukseen, Lehtola korostaa.

Gibraltar on kärsinyt murskatappiot kummassakin karsintaottelussaan, mutta Suomi ei missään nimessä lähde otteluun takki auki. Lehtolan mukaan joukkueelle on kerrottu mahdollisimman rehellinen kuva keskiviikon vastustajasta.

– He yrittävät tosi sitkeästi, ja peleissä nähdään brittimeininkiä ja liukutaklauksia. Heillä on noin 30 hengen kannattajajoukko, joka pitää möykkää otteluiden alusta loppuun. Pelaajat saavat siitä tunnetta hommaan. Heillä on vikkeliä jätkiä, jotka pystyvät karkaamaan, mikäli olemme huolimattomia. Jokainen ymmärtää, että olemme ennakkosuosikkeja, mutta meidän täytyy pelata hyvä matsi voittaaksemme.