U17-pojat otti maukkaan revanssin Islannista

Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Yllson Lika, Ville Vuorinen sekä Joonas Kekarainen.

Suomi ja Islanti kohtasivat tänään perjantaina tuplamaaottelun jälkimmäisessä osassa. Vieraat olivat keskiviikkona parempia maalein 1–2, mutta toisessa välienselvittelyssä Suomi vei ottelun lukemin 3–1. Ottelu on nähtävissä jälkikäteen Palloliiton YouTubessa.

Minihuuhkajat sai otteluun loistavan alun, kun Yllson Lika teki pallonriiston noin 20 metrissä ja sijoitti pallon tyylikkäästi alakulmaan. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pallo oli pääasiassa Suomen kenttäpuoliskolla, mutta Islanti ei saanut aikaan vaarallisia tilanteita. Alex Ramula joutui venymään ensimmäiseen torjuntaansa vasta vartin kohdalla.

Suomi pääsi hiljalleen paremmin mukaan peliin, ja sekä Aaro Toivonen, Lika että Lauri Laine pääsivät lyhyen ajan sisään hyville vetopaikoille. Ramula sai olla maalillaan varsin rauhassa aina 28. minuutille asti, jolloin hän poimi pallon alakulmasta varmasti. Muutamaa minuuttia myöhemmin maalivahti sai venyä paraatipelastukseen, kun pallo otti yllättävän kimmokkeen lähietäisyydellä Suomen maalista.

Islannin alati vaarallinen Róbert Quental Árnason pääsi avausjakson toisella puolikkaalla yrittämään kahdesti hyvästä tekopaikasta – kummallakin kerralla sijoitus meni yli maalin. Vielä lisäajalla Lika teki jälleen hyvän yläalueen riiston, tällä kertaa rangaistusalueen sisäpuolella, mutta vieraiden Hilmar Þór Kjærnested Helgason teki mainion torjunnan.

Myös toinen puoliaika alkoi Suomen kannalta erinomaisesti. Kapteeni Ville Vuorinen teki 48. minuutilla vahvan nousun ja päätti sen tarkkaan laukaukseen, joka pomppi takakulmaan. Seitsemän minuuttia myöhemmin Islanti petasi Benóný Breki Andréssonille avopaikan, mutta Ramula vei jälleen pidemmän korren venyen tärkeään reaktiotorjuntaan.

Andréssonin paikkaa lukuun ottamatta Suomi piti vieraansa hyvin kurissa. Maalinteossa kotijoukkue oli kliininen – 78. minuutilla Joonas Kekarainen viimeisteli Suomen kolmannen upealla nostollaan. Seuraavalla minuutilla Ramula torjui Islannin kavennusyrityksen kulmapotkuksi, ja 82. minuutilla vieraiden veräjänvartija esti Roni Huddin maalintekoaikeet.

Andrésson onnistui kaventamaan vielä lisäajalla, mutta Suomi juhli lopulta komeaa 3–1-voittoa. Ottelu toimi Suomen kenraaliharjoituksena EM-karsintaturnausta varten – Minihuuhkajat isännöi lokakuussa Bosnia-Hertsegovinaa, Gibraltaria sekä Sveitsiä.

Suomi – Islanti 3–1 (1–0)
4’ Yllson Lika 1–0
48’ Ville Vuorinen 2–0
87’ Joonas Kekarainen 3–0
90+’ Benóný Breki Andrésson 3–1