Takaisin
15.1.2017 klo 17.50

U17-pojat nousivat tasapeliin Slovakiaa vastaan

Jaa:

Alle 17-vuotiaiden (1.1.2000) poikien maajoukkue avasi Minskin kansainvälisen turnauksen sunnuntaina 1-1 (0-1)-tasapelillä Slovakiaa vastaan.

Painostus toi palkinnon

Slovakia tuli otteluun vauhdilla ja hallitsi alkuminuutteja, mutta Suomi sai pian juonen päästä kiinni ja hallitsi hienokseltaan ensimmäistä puoliaikaa. Tauolle mentiin kuitenkin Slovakian johdossa vastustajan onnistuttua maalinteossa reilun puolen tunnin pelin jälkeen.
 
- Ihan hyvin peli rullasi jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta viimeiset syötöt olivat vähän hätäisiä, päävalmentaja Kimmo Lipponen arvioi.
 
Ottelun luonne muuttui 48. minuutilla slovakkipuolustajan saatua toisen varoituksensa ja alivoimalla joukkue vetäytyi vahvasti omalle puoliskolleen. Suomi hallitsi ottelua täysin ja loi paikkoja useampaankin maaliin, mutta Slovakian maali pysyi puhtaana. 
 
Viimeisellä kymmenminuuttisella Suomi muutti ryhmitystään hyökkäävämmäksi ja kellon tikittäessä jo lisäaikaa pommitus kohti Slovakian rangaistusaluetta oli tauotonta ja aivan lisäajan viime sekunneilla tuli myös palkinto, kun Slovakian puolustus joutui kaatamaan Maximo Tolosen ja Tolonen laukoi itse pilkulta varmasti tasoituksen maalin alakulmaan.
 
- Meillä oli muutama todella hyvä paikka jo aiemmin ja kyllä tästä ottelusta piste oli ihan minimi. Hyvä että se sitten lopussa saatiin, Lipponen sanoi.
 
- Täytyy olla tyytyväinen pelin intensiteettiin ja siihen, että pojat jaksoivat uskoa loppuun asti. Pallollinen peli meillä oli jopa yllättävän hyvää ja jokainen pelaaja täytti paikkansa tänään hyvin.
 
Edessä Suomella on heti maanantaina ottelu turnauksen isäntämaa Valko-Venäjää vastaan.
 
- Ne jotka eivät olleet nyt avauksessa, avaavat huomenna. Rasitusta jaetaan mahdollisimman tasaisesti, vaikka tämä ei fyysisesti niin raskas peli ollutkaan, kun käytännössä toinen puoliaika pelattiin vain toisella kenttäpuoliskolla. Se on toki meille hyväkin asia ajatellen huomista, Lipponen mietti.
 
Suomi – Slovakia 1-1 (0-1)
32. 0-1
80+4. 1-1 Maximo Tolonen rp.
 
Suomen kokoonpano:
Atte Paunio FC Honka
Tuomas Ollila HJK >> 73. Mosawer Ahadi HJK 
Johannes Kytilä KuPS
Kalle Katz HJK
Tariq Kazi Ilves >> 65. Juho Hyvärinen RoPS
Jusif Ali HJK >> 56. Akseli Ollila HJK
Teemu Jäntti PKKU >> 65. Erik Mirel TPS
Tuomo Kaltio PEPO >> 56. Tommi Jäntti HJK
Jyri Kiuru KäPa (C)
Maximo Tolonen FC Honka
Eetu Pellikka KuPS
 
Vaihdossa:
Joona Tiainen FC Kuusysi 
Arttu Eerola KäPa
Iivari Kulju FC Jazz