Takaisin
7.1.2020 klo 20.58

U17-pojat nimetty perinteiseen Minskin turnaukseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U17-poikien maajoukkue matkaa tammikuun puolivälin jälkeen perinteiseen Minskin kansainväliseen turnaukseen. Joukkue turnaukseen on nyt nimetty.

Minskin turnaus on U17-pojille samalla kenraaliharjoitus maaliskuun EM-jatkokarsintaan ja tämä näkyy myös pelaajavalinnoissa.

- Aika lailla tuttuja nimiä on ryhmässä, koska tämä on viimeinen tapahtuma meille ennen karsinnan jatkumista. Olen iloinen siitä, että näyttää siltä, että saamme mukaan myös suurimman osan ulkomailla pelaavista pelaajista, päävalmentaja Erkka V. Lehtola toteaa.

Ulkomailla pelaavista ainoastaan Bolognan Kasper Paananen on seurajoukkuekiireiden takia varmuudella sivussa Minskiin matkaavasta ryhmästä. Joukkueen vakiokasvoista puuttuu lisäksi Casper Terho loukkaantumisen takia.

- Uudempina niminä mukana ovat Eero Ylönen ja Max Silvonen. Ylönen on ollut paikallisten lähteidenkin mukaan hyvässä iskussa MP:ssä ja tavallaan korvaa Paanasen hyökkäyksessä. Silvonen puolestaan on tulossa taas vahvasti Hongassa ja pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla, Lehtola kertoo.

Turnauksessa edessä on neljä ottelua tiiviillä tahdilla – otteluita on tosin yksi vähemmän kuin edellisvuonna. Lohkovaiheessa Suomi saa vastaansa Belgian, isäntämaan Valko-Venäjän ja Uzbekistanin.

- Belgia tulee turnaukseen future-joukkueellaan, jossa varmasti riittää taitoa. Belgia on pelityyliltään meille myös erittäin hyvä ajatellen jatkokarsintaturnausta. Valko-Venäjä on puolestaan perinteisesti todella vaikea vastus aina kotihallissaan. Uzbekistanista emme toistaiseksi kovinkaan paljoa tiedä, Lehtola listaa.

- Pyrimme nyt hyödyntämään nämä kymmenen päivää parhaalla mahdollisella tavalla. Pitää toki huomioida myös ajankohta ja se, että pelaajilla on edellisestä tosiottelusta aikaa. Tämä vaikuttaa kuormittamiseen niin otteluissa kuin koko leirin aikana.

Turnaukseen Suomen valmennusryhmässä matkaa myös U19-poikien tuore päävalmentaja Peter Lundberg.

- Olen iloinen, että hän pääsee mukaan – pääsee tutustumaan ympäristöön ja tuleviin omiin pelaajiinsa ja totta kai hän auttaa meitä omalla asiantuntemuksellaan. Hieno päästä vetämään kimpassa Lundiksen kanssa, Lehtola sanoo.

- Jaatisen Petteri on huoltajana lisäksi uusi kasvo mukana ja tuo paljon kokemusta ja osaamista myös osaltaan.

Suomen ottelut (paikallista aikaa) 
Su 19.1.2020 klo 13.10 Belgia – Suomi Manezh arena, Minsk
Ti 21.1.2020 klo 18.30 Suomi – Valko-Venäjä Manezh arena, Minsk
To 23.1.2020 klo 16.20 Uzbekistan – Suomi Manezh arena, Minsk
La 25.1.2020 Sijoitusottelu Manezh arena, Minsk

Pelaajat turnaukseen
Mathias Ahlblad (mv) HJK
Eetu Huuhtanen Ilves (nimettiin 14.1. joukkueeseen)
Otto Kemppainen RoPS
Matias Kivikko FC Honka
Miika Koskela AC Oulu
Otso Koskinen FC Honka
Niklas Leinonen FC KTP (nimettiin Lasse Ikonen AC Oulu tilalle 17.1.)
Kai Meriluoto HJK
Joose Mäkinen FC Jazz
Jesse Nikki FC Honka
Emmanuel Patut VfL Wolfsburg
Niklas Pyyhtiä TPS
Hemmo Riihimäki(mv) KuPS
Linus Rönnberg FC Inter (nimettiin Nikolas Talo FC Groningen tilalle 14.1.)
Niilo Saarikivi FC Honka
Agon Sadiku HJK (nimettiin Onnipekka Pajula TPS tilalle 14.1.)
Elias Salminen KuPS
Henri Salomaa HJK
Max Silvonen FC Honka
Maksim Stjopin Ilves
Kalle Wallius HJK
Leo Walta FC Nordsjælland
Eero Ylönen MP