Takaisin
4.11.2021 klo 11.00

U17-pojat nimetty marraskuun maajoukkueleirille

Jaa:

Ⓒ SPL / Tiina Pirilä

Mukana on vain reilun kourallisen verran pelaajia joukkueesta, joka selvitti lokakuussa tiensä EM-jatkokarsintaan. Jatkokarsintojen lohkoarvonnat suoritetaan joulukuussa.

U17-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Helsingissä 17.–18. marraskuuta. Mahdollisuus leiriin ja harjoitusotteluun U16-poikia vastaan tuli hieman yllättäen, kun Ruotsin U16-maajoukkue perui tulonsa Suomeen koronatilanteen takia. Torstaina 18. marraskuuta pelattavan harjoitusottelun pelipaikasta ja ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

– Kokosimme tarkoituksella nipun, jossa vain kolmannes pelaajista oli mukana EM-karsinnoissa. Meillä on karsintaryhmän pelaajista hyvä käsitys, ja haluamme nähdä uusia. Mahdollisuus harjoitusotteluun tuli kuin tilauksesta, vaikkakin on ikävää, ettei U16 pääse pelaamaan maaotteluita, päävalmentaja Erkka V. Lehtola toteaa.

Lehtolan mukaan leiri on hyvä näyttöpaikka pelaajille. Toiveena on, että EM-jatkokarsintaan valmistaviin tulevan talven tapahtumiin on mahdollisimman iso joukko pelaajia, joista valita.

– Leirin isoin merkitys on se, että näemme laajempaa joukkoa pelaajia. Jotkut pelaajista eivät ole olleet maajoukkueen mukana kertaakaan ja osa on ollut muutaman kerran. On kiva nähdä heitä läheltä ja päästä kiinni heidän tekemiseensä, Lehtola sanoo.

– Matsi on toki myös tärkeä juttu. 2006 syntyneillä on hyvä joukkue, joka on saanut tänä vuonna erinomaisia tuloksia ja pelannut hyvää jalkapalloa. Saamme varmasti aikaan hyvän matsin, jonka perusteella pystymme arvioimaan omien pelaajiemme osaamista.

Joukkue leirille (suluissa kasvattajaseurat):
Kalle Kuisma (mv) FC Honka (GrIFK, EBK)
Aleksi Piispa (mv) KäPa (Espoon Tikka, FC Honka)
Jere Riissanen Ilves
Eero Uusitalo TPS (TuNL)
Aaro Soiniemi KäPa (NJS)
Kasper Rauma AC Oulu (OLS, Tervarit)
Gabriel Sillanpää VPS
Tuomas Koponen HJK (VJS, KeiKa)
Jaakko Moisio Ilves
Arttu Leivonen JJK (Muuramen Yritys)
Dren Terrnava TPS (TuNL)
Joonas Kekarainen KäPa (VJS)
Otto Hannula HJK (VJS)
Matias Ritari HJK (PPJ)
Oumar Balde RoPS (HJK, KäPa)
Danila Bulgakov AC Oulu (TP-47)
Mico Heinilä MuSa (FC Jazz, Luvian Veto)
Eemeli Honkola SJK
Oskari Paavola Ilves
Yllson Lika HJK (BK-46)
Joose Rahja KäPa (HJK) (nimetty 15.11.)
William Grönblom HJK (BK-46) (nimetty 16.11.)

Poisjääneet:
Valentin Purosalo FC Inter (TuNL)
Marlo Hyvönen FC Honka (KelA, KäPa, TuPS)
Dario Naamo FC Honka (KäPa) (nimetty 15.11.)