Takaisin
30.9.2017 klo 20.27

U17-pojat komeaan voittoon Venäjästä

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

Suomen U17-pojat ottivat pitkän harppauksen kohti EM-karsintojen lohkovoittoa kaatamalla Venäjän lauantaina Myllykoskella 1-0 (1-0).

Suomen terävän alun jälkeen Venäjä alkoi ottaa otetta pelistä ja kamppailua käytiin enemmäkseen Suomen kenttäpuoliskolla. Suomi iski kuitenkin ajoittain terävästi vastaan, mutta viimeiset syötöt eivät osuneet kohdilleen.

Hallinnasta huolimatta Venäjän maalipaikatkin jäivät suhteellisen vähiin ja Viljami Sinisalo Suomen maalilla piti parilla komealla torjunnalla lukemat 0-0:ssa. Pari minuuttia ennen taukoa Suomi riisti pallon Venäjän alueella, Elias Mastokangas vapautti hienolla syötöllä Maximo Tolosen, joka laukoi tarkasti takanurkkaan johtomaalin.

Toiselle jaksolle Suomi ei tullut vain puolustamaan johtoaan, vaan hallitsi tauon jälkeen peliä kunnes Venäjä alkoi saada jälleen otetta. Venäjä joutui hakemaan tasoitusta riskilläkin ja tämä avasi Suomelle paikkoja vastaiskuihin. Mitään aivan tuhannen taalan paikkoja ei kummallakaan maalilla kuitenkaan nähty ja näin Suomi otti riemukkaan voiton Euroopan kärkimaihin kuuluvasta Venäjästä.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen.

- Peli-ilme ja energia olivat meillä tänään todella hyviä, meillä oli hyvää pelirohkeutta. Tiesimme miten kova joukkue Venäjä on ja nyt löytyi sitkeyttä ja itsensä likoon laittamista, Lehtola summasi.

- Ei ollut yllätys, että Venäjä oli yksi vastaan yksi vahva ja he pääsivät hiukan liikaa läpi noissa tilanteissa. Meillä oli hyökkäyksessä puolestaan paljon hyviä aihioita, mutta niistä pitäisi saada luotua vielä enemmän vaarallisia tilanteita, Lehtola löysi parannettavaakin.

Kokonaisuutena esitys oli Lehtolan mukaan kuitenkin erittäin hyvä ja joukkueelle tulos teki hyvää muutenkin kuin vain karsintoja ajatellen.

- Tänään näkyi tavallaan koko vuoden ajalta taustalla ollut matka. Olemme kohdanneet kovia maita, pystyneet joiltakin ottamaan pisteen, mutta tänään otimme voiton ja pidimme nollan omassa päässä. Se on hieno juttu.

Suomi juhlii nyt ansaitusti lauantain, mutta ei yhtään pidempään.

- Sunnuntaina iso fokus laitetaan sitten jo eteenpäin. Meidän pitää olla tarpeeksi kypsiä pelaamaan myös Färsaaria vastaan. Siinä on pelissä paitsi jatkopaikka myös lohkovoitto.

Lohkovoitto on Suomella tiistaina Färsaaria vastaan Kotkassa omissa käsissä. Venäjä-pelin koosteeseen pääset yllä olevaa kuvaa klikkaamalla.

Suomi – Venäjä 0-1 (0-1)
38. 0-1 Maximo Tolonen (Elias Mastokangas)

Suomen kokoonpano
1 Viljami Sinisalo (mv) FC Espoo
2 Noah Nurmi (kapteeni) KäPa
3 Saku Heiskanen TSG 1899 Hoffenheim
5 Benjamin Hiekkanen VIFK
6 Oskari Sallinen FC Groningen >> 64. 7 Kevin Larsson KäPa
8 Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
9 Terry Ablade FC Jazz
10 Anssi Suhonen Hamburger SV
15 Otto Ollikainen HJK >> 62. 4 Patrik Raitanen Liverpool FC
17 Elias Mastokangas FC Inter >> 77. 13 Jeremiah Streng VIFK
19 Maximo Tolonen FC Honka

Vaihtopelaajat
12 Otso Linnas (mv) VJS
11 Pyry Hannola FC Midtjylland
14 Juho Ojanen FC Honka
16 Joel Laitinen PEPO
18 Valtteri Olsbo HJK 
20 Julius Tauriainen HJK