Takaisin
25.10.2018 klo 16.25

U17-pojat kärsivät karvaan tappion Puolalle

Jaa:

U17-pojat johtivat EM-alkukarsintojen avausotteluaan Puolaa vastaan, mutta joutuivat lopulta tyytymään 1-2 (1-0)-tappioon. Suomen maalin laukoi Eetu Rissanen.

 

Suomi sai otteluun huippualun. Naatan Skyttä lähti prässäämään vasenta pakkia yhdeksännellä minuutilla. Työ kannatti ja hän riisti pallon ja laukoi. Maalivahti torjui yrityksen, mutta jatkopallon ehti Eetu Rissanen, joka laukoi 1-0-lukemat.

 

Seuraavaksi yrittämään pääsi Tony Miettinen, mutta toppari ei saanut kunnon osumaa Santeri Väänäsen lähettämään kulmapotkuun. Suomen puolustukselle sattui syöttövirhe 16. minuutilla, mutta maalivahti Matias Niemelä ehti pelastamaan tilanteen.

 

Puolalaispelaaja keskitti reilun puolen tunnin kohdalla, mutta pallo putosikin suomalaispuolustajan kautta maalin katolle. Seuranneen kulman jälkitilanteesta tuli vaarallinen, mutta terävä laukaus viuhui ohi maalin. Isännät loivat seuraavan kymmenminuuttisen aikana hyökkäyksiä, mutta paraatitorjuntoihin Niemelä ei joutunut venymään.

 

Samuel Anini Jr karkasi 40. minuutilla vasemmalta, mutta ei ehtinyt saada kunnon viimeistely-yritystä aikaan ennen maalivahdin väliintuloa.

 

Suomi loi hyvän paikan heti toisen puoliajan alkuun. Rissanen laukoi maalin edestä, mutta liian päin maalivahtia. Filip Szymczak karkasi toisessa päässä 16-alueelle. Niemelä sai sen verran vastaantulollaan käsiään väliin, että hyökkääjä joutui kaartamaan oikealle. Niemelä yritti riistää palloa uudestaan, mutta ei onnistunut. Suomalaispuolustus kuitenkin purki tilanteen. 

 

Martin Salin pääsi karkuun Juho Ojasen oivasta syötöstä, mutta ajautui hieman pieneen kulmaan ja maalivahti torjui oikealta lähteneen laukauksen. Puola loi painetta Suomen maalille ja teki tulosta 70. minuutilla. Suomi ei onnistunut purkamaan vapaapotkun jälkitilannetta, vaan Nicola Zalewski pääsi laukomaan läheltä maalia 1-1-tasoituksen.

 

Seuraavaksi Adam Marhiev haki pystysyötöllä Ojasta, joka ei ehtinyt palloon ennen maalivahtia. Väänänen ja Eetu Mömmö pelasivat hyvän vastahyökkäyksen 80. minuutilla, mutta Mömmön viimeistely jäi hieman vaisuksi.

 

Hubert Turski nousi vahvasti oikealta, mutta Miettinen puolusti tilanteen erinomaisesti ja katkaisi hyökkääjän etenemisen. Puola haki lopussa johtomaalia ja onnistuikin lopulta. Zalewski  antoi kulman ja Filip Marchwiński  puski etualueelta tyylikkään osuman. Suomi sai vielä hyökkäyksen vastustajan päätyyn, mutta lisämaaleja ei nähty.

 

- Meillä oli hyvä valmistautuminen ja Puola oli juuri sellainen kuin odotimme. Olen todella tyytyväinen taustatiimimme työhön. Pelaajamme tekivät kentällä niitä asioita, joita piti. Oli myös asioita, joita olisi pitänyt tehdä paremmin. Peli oli ensimmäisellä puoliajalla melko hyvin kontrollissamme, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi. 

 

- Olimme odottaneet peliä pitkään ja mukana oli paljon tunnetta ja yritystä. Loppu oli kivulias. Täytyy kuitenkin miettiä mitä tapahtui ennen maalia, se ei tullut tyhjästä. Puola on kova ja erittäin fyysinen joukkue. Me olemme olleet tänä vuonna vastaavissa peleissä paremmin tasapainossa ja tehneet kypsempiä ratkaisuja kriittisillä hetkillä. Pelaajamme pystyvät parempaan kuin mitä esitimme tänään. 

 

Parannettavaa jäi sunnuntain seuraavaa karsintapeliä Ranskaa varten. Torstain pelin analyysissä Lehtola pohtii myös omia valintojaan.

 

- Minun täytyy arvioida vähintään tauolla tekemiäni vaihtoja itsekriittisesti, luotsi totesi.

 

- En usko, että olemme olleet fyysisesti näin lujilla kertaakaan tänä vuonna. Tähän vaikuttaa tietenkin myös se, että nyt pelattiin 90-minuutin ottelu. Nyt on tärkeää ymmärtää, että tänään voimme olla pettyneitä, mutta huomenna alamme jo valmistautumaan seuraavaan otteluun.

 

Lohkon tilannetta voi seurata täältä

 

Suomi-Puola 1-2 (1-0)

9’ 1-0 Eetu Rissanen
70’ 1-1 Nicola Zalewski

90’ 1-2 Filip Marchwiński  

 

Suomen kokoonpano:

1 Matias Niemelä 

3 Lauri Kesti 

4 Tony Miettinen (v)

5 Ville Koski 

6 Juho Kilo ->> 68. 16 Adam Marhiev

7 Samuel Anini Jr. ->> 46. 18 Eetu Mömmö 

8 Santeri Väänänen (C) (v)

9 Eetu Rissanen ->> 68. 14 Doni Arifi 

10 Naatan Skyttä ->> 46. 20 Martin Salin

11 Juho Ojanen ->> 87. 2 Juho Lehtiranta 

15 Lassi Forss 

 

Vaihdossa:

12 Lucas Bergström 

13 Jussi Niska

17 Matti Peltola 

19 Sampo Ala