Takaisin
15.3.2018 klo 19.20

U17-pojat kaatoi Slovakian hyvällä ilmeellä

Jaa:

Suomen U17-pojat (2001) voittivat EM-jatkokarsinnassa Slovakian lukemin 2-1 (1-1).

Suomi aloitti Madeiralla ottelun pirteästi, mutta kesken hallinnan Slovakia iski. Slovakia meni johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Dávid Strelec onnistui viimeistelyssä Suomen puolustuksen pienen nukahduksen seurauksena.

Suomi ei tuosta maalista lannistunut vaan tuli tasoihin 21. minuutilla Maximo Tolosen rangaistuspotkulla. Rankkari tuomittiin, kun Terry Ablade kiersi Slovakian maalivahdin ja puolustaja Ivan Mesík torjui pallon kädellään. Tuosta käsivirheestä Mesík sai punaisen kortin.

- Se tilanne lähti hyvästä yläalueen riistosta. Juuri sellaisesta, joita ollaan jo aluejoukkueesta asti painotettu, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola kiitteli.

Peli jatkui vauhdikkaana punaisen kortin jälkeenkin, sillä Slovakia hamusi Suomen tavoin voittoa. 

- Slovakian Strelec on varmasti yksi tämän turnauksen parhaista hyökkääjistä. Siinä saivat meidän topparimme hyvää kokemusta ja myös hyökkääjät oppia hänen pelaamisestaan, Lehtola huomautti.

Toisella puoliajalla Suomi oli entistä enemmän pallossa ja palkinto tuli 66. minuutilla. Jälleen kerran paljon itsestään peliin antanut Tolonen tarjoili ja yhden uransa parhaista maaotteluista pelannut Ablade kääntyi ja venytti Slovakian maaliverkkoa.

- Sitä ei voi liiaksi korostaa, että jatkokarsinnassa nousu tappioasemasta voittoon vaatii paljon tahtoa ja osaamista. Heti pelin alussa näki, että jätkillä on hyvä lataus. Iso hatunnosto koko joukkueelle, teimme yhdessä ja teimme paljon, Lehtola totesi.

Avausottelussaan Suomi hävisi Sveitsille 1-2. Turnauksen päätöspelissä Suomi kohtaa sunnuntaina Portugalin.

- On hienoa, että viimeisessä pelissä on panosta. Jätkistä näki nyt pelin jälkeen, että he olivat tyytyväisiä, mutta eivät kylläisiä. Joukkue jahtaa sunnuntaina isoa paukkua, Lehtola lupasi.

Suomi-Slovakia 2-1 (1-1)
8 min. 0-1 Dávid Strelec
21 min. 1-1 Maximo Tolonen
66 min. 2-1 Terry Ablade

Suomen kokoonpano
1 Viljami Sinisalo  
2 Noah Nurmi (C)
4 Matias Rale  
5 Benjamin Hiekkanen  
7 Kevin Larsson -> 41. 17 Elias Mastokangas    
8 Maximus Tainio 
9 Terry Ablade  
10 Anssi Suhonen (var.) 
14 Maximo Tolonen  
15 Otto Ollikainen  
20 Julius Tauriainen -> 63. 19 Arlind Sejdiu  

Vaihdossa:
12 Julius Schmid  
3 Saku Heiskanen  
6 Oskari Sallinen  
11 Pyry Hannola  
13 Jeremiah Streng  
16 Joel Laitinen  
18 Anton Tuominen