U17-pojat kaatoi Moldovan ja vei EM-alkukarsintalohkon voiton

U17-pojat (2003) kaatoi Moldovan Niklas Pyyhtiän, Kasper Paanasen ja Casper Terhon maaleilla 3-0 (3-0). Suomi keräsi EM-alkukarsintalohkostaan seitsemän pistettä ja vei ykkössijan.

Suomi otti pelin haltuunsa pian ja Casper Terho tulitti 16-rajan takaa kuudennella minuutilla. Pallo viuhui kuitenkin hieman yli maalin. Leo Walta yritti päästä pienen hässäkän keskeltä palloon, mutta vastustajan maalivahti veti pidemmän korren. Samoin teki Hemmo Riihimäki pian toisessa päässä, kun Dumitru Pogreban pääsi koittamaan oikealta.

Suomi siirtyi johtoon 20. minuutilla. Vasemmalta lähtenyt keskitys löysi taka-alueelta Miika Koskelan pään, joka jatkoi pallon maalille. Niklas Pyyhtiä taisteli tilanteen maaliksi puolustuksen ahdisteluista huolimatta. Toinen maali oli upea henkilökohtainen suoritus Kasper Paanaselta. Hyökkääjä sai pallon oikealla, kääntyi ja harhautteli vastustajia ja käytti palloa Kai Meriluodolla. Syöttö takaisin oli niin ikään taitava ja Paananen viimeisteli tyylikkäästi vajaan puolen tunnin kohdalla.

Seuraavaa täysosumaa ei tarvinnut kauaa odottaa. Casper Terho pelasi pallon oikeaan laitaan Paanaselle, joka eteni vahvasti. Hän laukoi ja Andrei Filipov torjui. Irtopallon taisteli Terho, joka laukoi pallon verkon perukoille. Meriluoto jatkoi pallon vain muutamaa minuuttia myöhemmin neljättä kertaa maaliin, mutta tuomari vihelsi HJK-pelaajan rikkoneen samalla maalivahtia.

Molemmat joukkueet suorittivat tauolla kolme vaihtoa. Sateen piiskaama kenttä oli raskas ja toisen jakson alku molemmilta vähän hakemista. Moldova sai 55. minuutin jälkeen hiukan otetta ja muutama minuutti myöhemmin Nichita Holodov kolisutti Suomen maalin tolppaa. Tämän jälkeen peli jälleen tasaantui.

Moldova loi vaarallisen paikan vajaan tunnin kohdalla kulmapotkusta, mutta Suomi sai purettua tilanteen. Pyyhtiä antoi toisessa päässä sivuvapaapotkun vasemmalta ja Meriluoto nousi siihen päineen erinomaisesti. Pallo vain nousi yli maalin. Moldova haki turnauksen avausmaaliaan, mutta todella tiukille vahvan viikon pelannutta maalivahti Riihimäkeä ei saatu. Vicu Bulmaga murtautui taidokkaasti Suomen maalille 85. minuutilla, mutta sijoitus meni oikealta ohi.

Suomi vei näin lohkon ykkössijan. Toiseksi sijoittui Tshekki, kolmanneksi Bosnia-Hertsegovina ja neljänneksi Moldova. EM-jatkokarsinnat pelataan keväällä ja kisat kesällä 2020 Virossa.

Lisää ottelusta tulossa..

Moldova-Suomi 0-3 (0-3)

20’ 0-1 Niklas Pyyhtiä
28’ 0-2 Kasper Paananen

37’ 0-2 Casper Terho