Takaisin
2.3.2017 klo 14.19

U17-pojat jälleen voittoon Kyproksella

Jaa:

Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.2000) poikien maajoukkue voitti toistamiseen tällä viikolla Kyproksen. Tiistaina Kypros kaatui 3-2, nyt lukemat olivat Suomelle 1-0.

Ratkaisu toisella puoliajalla

Ottelu ei noussut yhtä korkeatasoiseksi kuin tiistain kamppailu. Peli oli tiukkaa taistelua molemmissa kenttäpäädyissä. Kypros heitti paljon pitkää palloa joukkueen lähes kaksimetriselle hyökkääjälle.
 
- Kypros oli selvästi vihainen edellisestä tappiosta. Me emme saaneet nyt syöttöpeliä kulkemaan kunnolla, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen mietti.
 
Ottelun ainoaa maalia saatiin odottaa aina 57. minuutille asti. Tuolloin Kyproksen puolustus kaatoi rangaistusalueen rajalla Eetu Pellikan, mutta tuomari näki jatkotilanteen hyödyn Suomelle ja antoi pelin jatkua. Akseli Ollila pelasi pallon Tommi Jäntille ja tämä pisti pallon maaliin.
 
- Siinä kohtaa tuomari kyllä luki tilanteen hyvin, Lipponen kiitteli.
 
Molemmilla joukkueilla oli ottelussa muutama hyvä maalipaikka, mutta lisäosumia ei nähty.
 
- Emme tosiaan saanee peliämme sille tasolle kuin tiistaina, mutta moraalin puutteesta poikia ei voi syyttää, Lipponen tuumi.
 
Maaottelut Kyprosta vastaan toimivat valmistavina otteluina maaliskuun lopulla pelattavaa EM-karsintaa ajatellen. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Turkki, Saksa ja Armenia.
 
- Tämä oli meille tärkeä tuplamaaottelu tuota turnausta ajatellen. Eikä se ole ihan jokapäiväistä, että voitamme tuplamaaottelun molemmat pelit, Lipponen alleviivasi.
 
Kypros-Suomi 0-1 (0-0)
57. min Tommi Jäntti
 
Suomen kokoonpano
 
Joona Tiainen, FC Lahti -> 64. Atte Paunio, FC Honka 
Tariq Kazi, Ilves -> 64. Arttu Eerola, KäPa
Johannes Kytilä, KuPS -> 52. Teemu Jäntti, PKKU
Wille Öhman, TPS 
Juho Hyvärinen, RoPS 
Jusif Ali, HJK -> 52. Eetu Pellikka, KuPS 
Jasper Tommila, HJK 
Ville Räty, KäPa 
Jyri Kiuru, KäPa (C)
Tommi Jäntti, HJK 
Akseli Ollila, HJK 
 
Vaihdossa:
Tuomas Ollila, HJK
Kalle Katz, HJK 
Tobias Fagerström, Hamburger SV
Anssi Suhonen, Hamburger SV 
Maximo Tolonen, FC Honka