Takaisin
30.7.2017 klo 15.30

U17-pojat harvennein rivein Ruotsia vastaan

Jaa:

Alle 17-vuotiaiden (2001) poikien maajoukkue kohtaa Islannissa pelattavan avoimen PM-turnauksen avausottelussaan sunnuntaina Ruotsin.

Harvinaista epäonnea

Valmistavissa harjoituksissa lauantaina loukkaantui kaksi pelaajaa ja molempien vamma osoittautui pelätyn vakavaksi. Selman El-Basetilta murtui jalkapöytä ja jalka on nyt kipsissä. Rasmus Viitanen puolestaan loukkasi reittään pahasti. Kaksikko matkaa jo tänään takaisin kohti Suomea.
 
Päävalmentaja Erkka V. Lehtolalla olikin miettimistä kokoonpanon kanssa, kun kaksi topparia putosi rivistä. Joukkueeseen nimetyistä pelaajista Anssi Suhonen saapuu lisäksi Islantiin vasta sunnuntai-iltana, eikä ole Ruotsia vastaan vielä käytettävissä. Loukkaantuneen kaksikon tilalle hälytettiin kotimaasta Onni Vesterinen (SalPa) ja Omar Adawi (KäPa), jotka niin ikään laskeutuvat Reykjavikiin vasta myöhemmin tänään.
 
- Harvoin eilisen kaltaisessa kevyessä harjoituksessa hajoaa ukkoja, mutta nyt meni kaksi ja vielä samalta pelipaikalta, Lehtola hämmästeli.
 
- Ikävä juttu Selmanin, Rassen ja joukkueen kannalta, toivon kundeille pikaista paranemista. Loukkaantuneiden tilalle halusimme pelaajat, jotka ovat olleet aiemmin joukkueen mukana.
 
Takaiskuista huolimatta Suomi lähtee länsinaapuria vastaan taistelumielellä.
 
- Jalkapallossa kuitenkin sattuu ja tapahtuu, ja tässäkin tilanteessa täytyy katsoa eteenpäin ja pitää leuat pystyssä. Ruotsi on erittäin kova haaste, Lehtola sanoo.
 
Ottelu Selfossvöllurilla alkaa sunnuntaina kello 16.00 (19.00 Suomen aikaa).
 
Suomen avaus:
Viljami Sinisalo FC Espoo (C)
Sami Sipola OLS
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Joel Laitinen PEPO
Seth Saarinen FC Zürich
Jeremiah Streng VIFK
Oskari Sallinen FC Groningen
Otto Ollikainen HJK
Axel Vidjeskog FF Jaro
Oliver Antman TiPS
Terry Ablade FC Jazz
 
Vaihdossa:
Otso Linnas VJS
Noah Nurmi KäPa
Valtteri Olsbo HJK 
Henri Alamikkotervo KePS
Anthon Kärki PK-35 
Julius Tauriainen HJK