Takaisin
30.9.2017 klo 10.43

U17-pojat haastavat Venäjän Myllykoskella

Jaa:

Ⓒ SPL / Pekka Vainio

U17-pojat kohtaavat tänään lauantaina Venäjän EM-karsintaottelussa Myllykoskella klo 18.

Venäjä voitti miniturnauksen avauspelissään Färsaaret 3-1. Ottelu oli täysin venäläisten hallussa ja vaarallisia maalipaikkoja oli useampaankin osumaan. Suomi avasi urakkansa maalittomalla tasapelillä Islantia vastaan.

Venäläiset saapuivat Suomeen jo hyvissä ajoin. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli paikalla lauantaina, kun Leonid Ablizinin suojatit pelasivat harjoitusottelun Kolmosen joukkue Hämeenlinnan Härmää vastaan. Lehtolan mukaan Suomen lauantain vastus tulee olemaan juuri sellainen, kuin ennakkoon nauhoilta on povattu.

- Venäjällä on isot topparit, jotka osaavat myös avata peliä lyhyillä ja pidemmillä syötöillä. Heillä on myös järkälemäinen sentteri ja hyvät laitapelaajat, jotka ovat taitavia ja pystyvät laukomaan tai menemään ohi pelaajista, Lehtola kertoo.

- Venäjällä on selkeä ja monipuolinen tapa pelata. Meidän pitää varautua lyhytsyöttöpeliin, ristipalloihin ja linjan taakse heitettyihin palloihin. Venäjä menee mielestäni aivan samaan kastiin kuin muut kovat maat, joita vastaan olemme tänä vuonna pelanneet.

U17-pojat ovat kohdanneet tänä vuonna muun muassa Englannin, Italian, Espanjan, Itävallan ja Sveitsin ja pelit ovat olleet näitä joukkueita vastaan vaikeita.

Nuorten EM-alkukarsinnoista pääsee kevään toiselle kierrokselle 13 lohkon kaksi parasta sekä neljä parasta kolmanneksi sijoittunutta. Ikäluokan EM-lopputurnaus pelataan Englannissa toukokuussa.

- Lähdemme ilman muuta voittamaan Venäjää, muulla asenteella käy huonosti. Jatkopaikat huomioon ottaen saattaisimme kuitenkin olla tyytyväisiä myös tasapeliin. Kaikki riippuu tietysti siitä, millainen peli siitä tulee.

- Haluamme pelata aktiivisesti ja prässätä korkealta. Haluamme saada pelin meille omalla tavallamme. Luotamme omaan tekemiseemme, Lehtola linjaa.

Suomi ja Venäjä kohtaavat Myllykoskella klo 18. Koosteen Suomen ja Islannin pelistä näet täältä >>