Takaisin
25.9.2019 klo 18.52

U17-pojat avasivat EM-karsinnat tasapelillä

Jaa:

Katso video

Suomen U17-pojat (2003) avasivat EM-alkukarsinnat Salossa 0-0-tasapelillä Tshekkiä vastaan.

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja iski painetta Tshekin päätyyn. Kymmenen peliminuutin kohdalla Suomi loi oikealta laidalta näyttävän hyökkäyksen, joka päättyi Niilo Saarikiven vetoon. Isäntien harmiksi Saarikiven laukaus suuntautui suoraan päin Tshekin maalivahtia.

Vähitellen Tshekki sai pelistä otetta ja Suomen seuraavaa kunnon maalipaikkaa saatiin odottaa parikymmentä minuuttia. Tuolloin Leo Walta ampui vihaisesti, mutta kuti meni niukasti vasemmalta ohi. 

Myös toisen puoliajan alku oli Suomelta väkevää pelaamista ja pienellä onnella johtomaali olisi voinut syntyä. Kai Meriluoto oli läpiajossaan lähimpänä, mutta Tshekin maalivahti ehti viime hetkellä väliin.

Ensimmäisen puoliajan tavoin Tshekillä meni hetki saada koneensa käyntiin, mutta minuutit 55 ja 75 välillä olivat Suomelle hankalia. Hemmo Riihimäen mainiot torjunnat ja puolustuksen uhrautuva pelitylli pitivät Tshekin nollilla.

- Kyllä piste tästä ottelusta maistui. Oli meillä siinä omatkin mahdollisuutemme, mutta heikommalla moraalilla meille olisi käynyt huonosti. Nyt pelaajat uhrautuivat hienosti puolustuspäässä vaikeina hetkinä, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola tuumi.

- Hyökkäyspäässä oli ne muutamat selkeät maalipaikat ja muutama sellainen paikka, joita olisi pitänyt jalostaa paremmin, Lehtola mietti.

Lohkon toisessa ottelussa Bosnia ja Herzegovina voitti Moldovan 3-0 (1-0). Seuraavan ottelunsa Suomi pelaa lauantaina Kaarinassa. Vastassa on tuolloin Bosnia ja Herzegovina.

- Tämä oli meille tärkeä piste ja lohkossa kaikki on auki. Bosnia ja Herzegovina teki tänään Moldovaa vastaan vain tarvittavan. Vielä on vaikea sanoa tarkemmin lohkon voimasuhteista, Lehtola pohti.

Suomi-Tshekki 0-0

Suomen kokoonpano:
1 Hemmo Riihimäki
2 Kalle Wallius
4 Miika Koskela
5 Nikolas Talo
7 Niilo Saarikivi (var.) -> 89. 19 Matias Kivikko
8 Lasse Ikonen -> 61. 6 Niklas Pyyhtiä
9 Kasper Paananen -> 76. 21 Jesse Kilo
10 Leo Walta
11 Kai Meriluoto (var.)
15 Casper Terho -> 76. 18 Maxim Stjopin
16 Joose Mäkinen

Vaihdossa:
12 Mathias Ahlblad
3 Jesse Nikki
13 Otso Koskinen
17 Otto Kemppainen
20 Henri Salomaa